“Öllüğün Körü” halk mutfağına girdi

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Ankara ilçe belediyelerinin katkılarıyla başlattığı, "Yöresel Yemek Kültürü" araştırmasında Çankaya'nın lezzeti olarak "Öllüğün Körü" yemeği yer alacak.

“Öllüğün Körü” halk mutfağına girdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Ankara ilçe belediyelerinin katkılarıyla başlattığı, "Yöresel Yemek Kültürü" araştırmasında Çankaya'nın lezzeti olarak "Öllüğün Körü" yemeği yer alacak. Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Çankaya Evi eğitmenleri tarafından seçilerek hazırlanan erişte yemeği önümüzdeki günlerde yayınlanacak Ankara Halk Mutfağı kitabına da girecek.

2021_03_24_kultur-sosyal_zubeyde-hanim-cankaya-evi_mutfak-(14).jpg

UNUTULMAYAN HALK MUTFAĞI ÇALIŞMASI

Ankara'da yöresel mutfak kültürünün tanıtılması ve yöresel lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması için başlatılan araştırmada Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü araştırma ekibi, Çankaya Belediyesinin konuğu oldu. Zübeyde Hanım Çankaya Evi'nin endüstriyel mutfak standartlarına sahip atölyesinde gerçekleşen çekimlerde, Çankaya'yı temsil eden yemekler ise Öllüğün Körü, Çalma Aşı ve Cevizli Helva oldu. Çankaya Evi eğitmenlerince hazırlanan ana yemek, çorba ve tatlıdan oluşan menü, Ankara Halk Mutfağı kitabında "Çankaya Lezzeti" olarak yerine alacak. Çankaya'ya ait bir yemek olan öllüğün körünün, kıymalı ve peynirli erişte pişirilirken komşunun “Ne yemeği yapıyorsun?” diye ısrarla sorması üzerine sinirlenen Ankaralının yerel şivesiyle “öllüğün körü” cevabının verilmesiyle bu adı aldığı söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.