Onur Erim kimdir? Onur Erim nereli, kaç yaşında? Onur Erim Meral Akşener'e ne dedi?

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "Bu ele terörist eli değmedi" açıklamasına yönelik verdiği cevapla gündem olan Siyaset Bilimci Onur Erim kimdir, nereli, kaç yaşında? Onur Erim Meral Akşener'e ne dedi?

Onur Erim kimdir? Onur Erim nereli, kaç yaşında? Onur Erim Meral Akşener'e ne dedi?
Yayınlanma:
Güncelleme:

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "Bu ele terörist eli değmedi" açıklamasına yönelik verdiği cevapla gündem olan Siyaset Bilimci Onur Erim kimdir, nereli, kaç yaşında? Onur Erim Meral Akşener'e ne dedi? Vatandaşlar, Onur Erim'in kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki, Onur Erim kimdir?

ONUR ERİM KİMDİR?

Ramazan Onur Erim, 1971 yılında İstanbul'da doğmuş bir siyasi danışman ve ekonomisttir. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlamış, ardından lise ve üniversite eğitimlerini Amerika Birleşik Devletleri'nde New Jersey'de almıştır. Lisans eğitimi sırasında iktisat mühendisliği ve siyasal bilimler alanlarına odaklanmıştır.

Onur Erim, Washington D.C. ve Çin'deki üniversitelerde siyasi seçim kampanyaları yönetimi ve uluslararası ticaret konularında eğitimler almıştır. Amerika Birleşik Devletleri'nde Beyaz Saray'da Başkanlık Sarayı Stajyeri olarak görev yapmış ve Clinton-Gore Başkanlık Seçim Kampanyası'nda etnik seçmenler masasında aktif bir rol üstlenmiştir. Ayrıca finans sektöründe çeşitli görevlerde bulunmuş, bu görevler arasında Moneywell Bank ve Global Capital Finance Genel Müdürlüğü gibi pozisyonlar yer almıştır.

2009 yılında Türkiye'ye dönerek Melih Gökçek'in seçim danışmanı olmuş ve seçim sonrası Başkan tarafından teklif edilen Başdanışmanlık görevini 6 yıl boyunca sürdürmüştür. Onur Erim, hem siyasi danışmanlık alanında hem de uluslararası finans ve ticaret konularında deneyim sahibi bir profesyonel olarak bilinir.

ONUR ERİM, AKŞENER'E NE DEDİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde destekleme karanının değerlendirildiği yayında sunucu Merve Türkay, "Diyor ki Meral Hanım, 'Benim elim teröristin eline bugüne kadar değmedi vallahi de billahi de' dedi. Seçmeni ikna edici bir açıklama mı sizce?" sorusunu yöneltti.

Onur Erim ise "Eli değmemesi çok mühim değil başka bir şekilde değmiştir, bilemem" ifadelerini kullandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.