Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'İstanbul Sözleşmesi' çağrısı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Sözleşmesi'nin kadınları yaşatan ve koruyan bir sözleşme olduğunu belirterek, "İstanbul Sözleşmesi kadınları yaşatan bir sözleşme. Kadınlar öldürülüyor. İstanbul Sözleşmesi kadınları koruyan bir sözleşme. Kadınlar tacize uğruyorlar, şiddet görüyorlar." dedi.

Özgür Özel'den  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'İstanbul Sözleşmesi' çağrısı!
Yayınlanma:

İstanbul'daki temaslarının ilkinde Bakırköy Belediyesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel,basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Özel, dün Beyoğlu'nda yaşanan taciz olayı ve Fatih'teki kadın cinayetlerinin sorulması üzerine, olayları üzüntüyle takip ettiğini, pek çok katilin cezaevlerine girip çıkarak hapishaneleri mesken tuttuklarını ifade etti.

Dün Fatih'te iki kadını öldürdükten sonra intihar eden kişinin defalarca psikolojik tedavi görmüş birisi olduğunu belirten Özel, devletin bunu yakından takip etmiş olması gerektiğine dikkati çekti.

İstanbul Sözleşmesi'nin kadınları yaşatan ve koruyan bir sözleşme olduğunu belirten Özel, şunları kaydetti:

"'AK Parti döneminde yapılmış bir tane iyi iş var nedir?' deseydiniz 'İstanbul Sözleşmesi'nin İstanbul adıyla bağıtlanıp Meclis'imizden oy birliğiyle geçmesi' derdim. Bir nazar boncuğu vardı. Onu da bir seçim uğruna mahvettiniz ama görünen o ki seçim geçti halen daha bu konuda bir öz eleştiri yapmak yerine hatada ısrar ediyor. Daha doğrusu bunu hata kabul etmiyor. İstanbul Sözleşmesi kadınları yaşatan bir sözleşme. Kadınlar öldürülüyor. İstanbul Sözleşmesi kadınları koruyan bir sözleşme. Kadınlar tacize uğruyorlar, şiddet görüyorlar."

Bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendiğini dile getiren Özel, "O sözleşmenin yeniden Meclis'ten oy birliğiyle geçeceği bir zemini yaratmak sizin sorumluluğunuzda. Biz iki elimizi birden kaldırmaya yine hazırız. Varsanız İstanbul Sözleşmesi'ne yeniden Meclis'te onaylayalım." diye konuştu.

Kanunların yetersiz kaldığını vurgulayan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İstanbul Sözleşmesi'ni gelecek salı TBMM'de hep birlikte yeniden görüşmeyi teklif ettiğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.