Petrol keşfi Şırnak'ta umudun adı oldu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar Dağı'ndaki petrol üretim çalışmalarında görev yapan Şırnaklı genç mühendislerin hayat hikayelerini sosyal medya üzerinden paylaştı. Geçmişte terörle anılan Şırnak'ın, mühendislerin çabalarıyla büyük bir dönüşüm geçirdiğini vurguladı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yayımladığı videoda, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Turkish Petroleum International Anonim Şirketi (TPIC) tarafından Gabar’da yürütülen çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bayraktar, "Gabar keşfi, bu ülkenin gençlerinin çabalarıyla umut ışığına dönüştü. Gabar'da yaktığımız meşale, milletimizin desteğiyle her zaman parlayacak. Yerli kaynaklarımızı ülkemize kazandırmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada da, Gabar’da devam eden petrol üretim çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği belirtilirken, bölgedeki mühendislerin yaşadıkları tecrübeler paylaşıldı. Mühendisler, terörle anılan bölgede özveriyle çalıştıklarını ve Türkiye’nin geleceğini inşa etmek için büyük fedakarlıklar yaptıklarını ifade etti.
ŞIRNAK GÖÇ ALMAYA BAŞLADI
Elektrik-elektronik mühendisi Lokman Üstün, Şırnak'ın geçmişte göç veren bir bölge olduğunu belirterek, "Ben Şırnaklıyım. Eskiden Şırnak'tan Gabar'a baktığımızda belirsizlik ve huzursuzluk vardı, şimdi ise mutluluk ve ay yıldızlı bayrağımız var. Göç veren bir şehir olan Şırnak’ın artık göç almaya başlaması hem bölge hem de Türkiye için büyük bir kazanç," dedi.
Laboratuvar görevlisi Meryem Ertaş da "Gabar'da çalışmak, kendi topraklarımda çalışmak benim ve memleketimiz için büyük bir sevinç kaynağı," diye konuştu.
İnşaat mühendisi Nedim Şen, babasının Gabar’da gazi olduğunu ifade ederek, "Babam burada gazi oldu. Bugün artık büyük şehirlerdeki gibi konforlu yolları Gabar’da da görüyoruz. Gabar’da son derece rahat ve güzel yollar yapıyoruz," dedi.
“PETROL KEŞFİ BÖLGEYE YENİ BİR IŞIK GETİRDİ”
Petrol ve doğal gaz mühendisi Ferit Gören, Gabar’daki petrol keşfinin bölgeye yeni bir ışık getirdiğini belirterek, "Artık arama motorlarına Şırnak yazıldığında terör olayları yerine petrol haberleriyle karşılaşıyoruz. Eskiden bize Şırnak’taki terör olaylarını sorarlardı, şimdi ise petrol üretimini soruyorlar. Türkiye Petrolleri olarak Şırnak’ın her yerinde petrol arama faaliyetleri yürütüyoruz. Gabar’da yaktığımız meşaleyi Kato’da ve Şırnak’ın diğer bölgelerinde de yakmayı umuyoruz," ifadelerini kullandı.
Jeofizik mühendisi Murat Çakır, 2019 yılında Şırnak’ta PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcıya müdahale sırasında meydana gelen patlamada şehit düşen Astsubay Esma Çevik'in şehadetine tanıklık ettiğini söyledi. Çakır, "Şairin dediği gibi, 'Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.' Gerçekten bu dağları yırttık, bu dağların bağrını deldik ve petrolü yeryüzüne çıkarttık. İlk keşif kuyumuzun isminin Şehit Esma Çevik olması benim ve kurum için özel bir anlam ifade ediyor. Şehit olduğu gün orada olmam, yanında olmam, benim için bu kuyunun isminin özel bir anlam taşımasına sebep oldu," şeklinde konuştu.
Gabar keşfi bu vatanın evlatlarının emeğiyle umudun adı oldu.
— Alparslan Bayraktar (@aBayraktar1) August 16, 2024
Gabar'da yaktığımız bu meşale, milletimizin gücüyle daima alevlenecek.
Geleceğimiz için yerli kaynaklarımızı milletimize kazandırmaya devam edeceğiz. pic.twitter.com/K0Wi2YuBHY
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.