Prof. Dr. Naci Görür uyardı: "7’nin üzerinde deprem üretecek"

Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kanal Fırat’ta Zeki Akbıyık’ın sunduğu Gündem programında önemli uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür uyardı: "7’nin üzerinde deprem üretecek"
Yayınlanma:

Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan hattında 7.4 büyüklüğünde bir depremin eli kulağında olduğunu belirtti.

KRİTİK YEDİSU FAYI VE OLASI DEPREM SENARYOLARI

Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında yer alan Yedisu fayının deprem üretme periyodunun durduğunu ifade ederek, bu bölgede 7’nin üzerinde bir depremin yakın zamanda gerçekleşebileceğini söyledi. "Bu deprem, hem yıkıcı hem de can kaybına neden olabilir," diyen Görür, bölgede bina ve nüfus yoğunluğunun az olmasına rağmen, olası bir depremde can kayıplarının yaşanabileceğini vurguladı.

BİNGÖL-GÖYNÜK ARASINDA 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM İHTİMALİ

Görür, Bingöl-Göynük arasında da 7 büyüklüğünde bir depremin meydana gelme olasılığının yüksek olduğunu dile getirdi. En son 1866’da bu bölgede büyük bir deprem yaşandığını hatırlatan Görür, "Bu fay hattı güneybatıya doğru ilerlerse, Palu, Elazığ, Malatya ve hatta Hatay’a kadar uzanan bir etki yaratabilir," şeklinde konuştu.

YEREL YETKİLİLERE ÇAĞRI

Prof. Dr. Görür, Tunceli bölgesindeki yetkililere de uyarılarda bulunduğunu belirterek, deprem hazırlıklarının ciddiyetle ele alınması gerektiğini söyledi. Tunceli’deki yetkililerin bu uyarıları dikkate aldığını ve gerekli önlemleri almaya başladığını ifade eden Görür, bölge halkının da tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

20 ŞUBAT DEPREMLERİ VE ENERJİ TRANSFERİ

Görür, 20 Şubat depremlerinin Bingöl-Karlıova- Erzincan hattına enerji transfer etmiş olabileceğini belirtti. "Bu durum, bölgedeki depremin gerçekleşme olasılığını daha da artırıyor," diyen Görür, bu hattaki sismik hareketliliğin dikkatle izlenmesi gerektiğini ifade etti.

DEPREM TEHLİKESİNE KARŞI BİLİNÇLİ OLUNMALI

Prof. Dr. Naci Görür, olası bir deprem tehlikesine karşı yetkilileri ve halkı bilinçli olmaya çağırdı. Bölgedeki yapıların dayanıklılığının artırılması ve afet yönetim planlarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Görür, "Deprem anında doğru müdahale, can kaybını en aza indirir," dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.