Recep Kılıç: Kırşehir eğitimde bir markadır

Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) bünyesinde kurulan Kırşehirli Eğitimciler Derneği birlik ve beraberliğin güzel örneklerini sunmaya devam ediyor. Dernek verdiği iftar programında ile Kırşehirli eğitimcileri ikinci kez bir araya getirdi.

Recep Kılıç: Kırşehir eğitimde bir markadır
Yayınlanma:
Güncelleme:

 

Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç, “Kırşehirli Eğitimciler Derneğimiz Kırşehir’de eğitim, kültürel, turizm ve altyapı geliştirme amacı ile yurt içindeki ve yurtdışındaki bilim insanları ile bilimsel projeler geliştirmeyi amaçlıyor” dedi.

Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) bünyesinde kurulan Kırşehirli Eğitimciler Derneği birlik ve beraberliğin güzel örneklerini sunmaya devam ediyor. Dernek verdiği iftar programında ile Kırşehirli eğitimcileri ikinci kez bir araya getirdi. Ankara TZOB AKMAN Otel’de düzenlenen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programına çok sayıda Kırşehir ve Ankaralı eğitimci katıldı. Anlamlı iftar buluşmasının ortak mesajı birlik ve beraberlik oldu.

recep.jpg

YOĞUN KATILIM

Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına Önceki dönem Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin, Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Kırşehirli Dernek Federasyonu (KIR-FED) Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, Kırşehir İl MEM Metin Alpaslan, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, MHP MKYK Üyeleri Prof. Dr. İbrahim Uzun ve Prof. Dr. Cengiz Şahin, Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekim Yardımcısı Dr. Taner Gökçınar, Ankara Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Köksal Büyük, Öğretim Üyesi Gürsel Dellal ve Doç. Dr. Koray Ulamış, Gazi Üniversitesi Fizik Bölüm Başkanı Ziya Merdan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gülhane Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melike Doğanay, Prof. Dr. Ayten Türkkanı ve Prof. Dr. Osman Yılmaz, TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Merdan, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Çelik ve Doç. Dr. Zeki Bayram, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Klinik Şefi Prof. Dr. Murat Altay, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Küçük, Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Ünal, Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asım Genç, Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Şahin, MEB Daire Başkanı Songül Koçer, Ahmet Tarık Çakır ve Yakup Demir, Milli Eğitim Bakanlığı önceki Lefkoşe Eğitim Ataşesi Ekrem Toklucu, MEB Önceki Genel Müdürü Hüsamettin Kaya ve Kazım Dikilitaş, MEB Kırşehir önceki İl Müdürü Timur Şeyhoğlu, MEB Şube Müdürü Ali Arslan, Adem Öztürk, Şükrü Şahin, Mehmet Sefa Yıldız, Kürşad Beldan, Ali kılıç, Okul Müdürü Abdullah Ercan ve Metin Akkoç, Mesleki Eğitim Sendikası Genel Başkanı Şahap Yılmaz, Eğitimciler Derneği Başkan Vekili Nuri Cantürk, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Çelik, Yunus Yağmur, Ayşe Demir, Özcan Kılıç, Kırşehirli Dernekler Federasyon Başkan Vekili Hüseyin Ata ve Kadın kolları Başkanı Nermin Hendek, Mamak Kırşehirliler derneği Başkanı Kani Araz, İş İnsanı Murat Altunışık, Ali Rıza Alkan, Erdal İlhan, Turan Yıldırım, Halil Kozanhan, Ercan Altıntaş, Erhan Yavuz, Mahmut Aslan, Ali Demir, Ali Deli, Ramazan Toptaş, Zekai Taşkın ve Zafer Çetin katılmıştır.

recep-kilic.jpg

KILIÇ: KIRŞEHİR EĞİTİMDE BİR MARKADIR

Gecenin ev sahipliğini yapan Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç açılış konuşmasında, “Ahi Evran, Yunus Emre, Aşıkpaşa, Cacabey gibi kültür zenginliklerimizin yanında Kırşehir’in eğitimde bir marka olduğu bilinmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, yasaları, diğer mevzuatları kapsamında ve Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda eğitim, kültür ve sosyal alanlarda üyelerin gelişmesine yardımcı olmak ve bu amaçla her türlü çalışmayı yapmak, ülkemizde eğitim alanında yaşanan sorunları tespit ve çözüm önerileri üretmek amacı ile Kırşehirli Eğitimciler Derneğimizi 2019 yılının başlarında kurmuş bulunmaktayız. Bütün kararlarımızı üyelerimizle birlikte karar verip uygulamaya çalışıyoruz” dedi. “Derneğimiz, öncelikle eğitim, kültürel, turizm ve altyapı geliştirme amacı ile yurt içindeki ve yurtdışındaki bilim insanları ile bilimsel projeler geliştirmeyi planlamaktadır” diyen Başkan Kılıç, “Bu projeler Kırşehir ile ilgili olmak üzere Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediye Başkanlığı ve sivil toplum örgütleri ile birlikte planlanması düşünülmektedir. Derneğimiz diğer illerdeki eğitimciler için temsilcilikler açılarak daha geniş alanda faaliyet göstermesi planlanmaktadır. Derneğimizin geleneksel ikinci iftar yemeğimize teşrifleriniz bizleri onurlanmıştır. Çalışmalarımızda bizim için güç kaynağı olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

OLUMSUZLUKLARI FIRSATA ÇEVİRDİK

Prof. Dr. Recep Kılıç konuşmasının devamında, “Kırşehirli Eğitimciler Derneği olarak ilk faaliyetimizi “Neşet Ertaş Destanı”nı Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) Genel Başkanı Hilmi Gökçınar’ın katkılarıyla Gazi Üniversitesi salonlarında 650 kişilik yoğun katılımla Neşet Ertaş Destanı programı düzenleyerek gerçekleştirdik. Ancak daha sonra Covid-19 salgını kapsamında bire bir programlarımızı engelledi fakat bu olumsuzlukları fırsata dönüştürmeye çalıştık.

Küresel salgın kapsamında Derneğimizin çalışmalarına Kırşehir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Zoom ve Youtube dan canlı konferanslar şeklinde devam edilmiştir. Bu kapsamda; 23 Haziran 2021 tarihine Prof. Dr Uğur Batı tarafından “Geleceğin Eğitimi, Eğitimin Geleceği ve Yeni İnsan” konulu, 28 Ocak 2022 tarihinde Prof. Dr. Ramazan Bayındır tarafından “Elektrik Enerjisinde Dönüşüm, Geçmişin Işığında Geleceği Tasarlamak” konulu, 28 Şubat 2022 tarihinde Prof. Dr. Recep Kılıç ve Doç. Dr. Koray Ulamış tarafından “Kırşehir’in Depremselliği, Geleceğe Bakış” konulu konferanslar düzenlenmiştir. Son olarak, Kırşehir’de Neşet Ertaş Kültür Merkezinde yüzyüze 23 Mart 2022 tarihinde Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Cevdet Vural tarafından “Öğretmen ve Yönetici Yetiştirme Politikaları” konulu konferans düzenlenmiştir.

“Kırşehir’in depremselliği ve geleceğe bakış” konulu konferansta 1999 deprem sonrasında Kırşehir’in tamamında yaklaşık 150 adet zemin sondajı ve jeofizik çalışmaları Ankara Üniversitesi tarafından yapılmış olup, elde edilen bilimsel bilgilere göre Kırşehir yerleşim alanında zayıf zeminlerin olduğu alanlar tespit edilmiştir. 15 Nisan 1938 tarihindeki Akpınar depreminde 149 vatandaşımızı kaybettiğimizi ve 2500 adet binanın yıkıldığı ve 1000 konutun ağır hasar gördüğü, Akpınar’ın yerinin değiştirildiği, bu tarihte kırılan fayın tamamının kırılmadığı ve aktif Tuz Gölü fayına yakınlığı dikkate alındığında muhtemel deprem sırasında can kayıplarının ve bina hasarlarının azaltılması için önlemler alınması gerektiği vurgulanmıştır” şeklinde konuştu.

hilmi-baba.jpg

GÖKÇINAR: KIRŞEHİRLİ EĞİTİMCİLER ANKARA’DA Kİ GÜCÜMÜZÜN SİMGESİDİR

Kırşehirli Dernek Federasyonu (KIR-FED) Genel Başkanı Hilmi Gökçınar da konuşmasında, “2007 yılında kurulan Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) olarak Kırşehirlilerin STK olarak bir çatı altında toplanmasını sağlayan 60 derneği bünyemizde bulunduruyoruz. Bunu yaparken de izlediğimiz politikamız ben merkezli değil biz merkezli bir politika izledik. Herkese kapımızı açtık, samimiyetimizi ortaya koyduk kalbi olduk sonuç itibariyle de bir araya geldik. Ancak bizim hedefimiz amacımız bunları bir araya getirdik tek ses olduk fakat dünya değişiyor, teknoloji gelişiyor ve global dünyada lobi faaliyetleri güçleniyor. Eğer lobiniz yoksa ferdi müsabakada başarılı olmanız yetmiyor takım oyunu oynamak zorundasınız. Ankara’da 300 bin Kırşehir nüfusundan bahsediyoruz, eğitim camiası bunun en güzel örneğidir. Ankara’da ki eğitimcilerin güçlülüğü anlamındadır. Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) olarak Ankara’nın dokuz tane metropol ilçesinde de örgütlenmeliyiz düşüncesinden yola çıkarak Çankaya, Mamak, Altındağ, Keçiören, Pursaklar, Yenimahalle, Sincan Kırşehirliler Derneğimizi kurduk. Etimesgut ve Gölbaşı derneklerimizi de kurma aşamasındayız” dedi.

TAKIM OYUNU OYNAMAK ZORUNDAYIZ

Kırşehirli Dernek Federasyonu (KIR-FED) Genel Başkanı Hilmi Gökçınar konuşmasının devamında, “Mesleki derneklerimizde de ilk işaret fişeğini Prof. Dr. Recep Kılıç ve ekibi Kırşehirli Eğitimciler Derneğini kurdu. Kırşehirli Eğitimciler Derneği, Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED)’e bağlı ilk mesleki derneğimizdir. Sırada Kırşehirli Hukukçular Derneğimizi kurma aşamasındayız, Kırşehirli Sağlık Çalışanları Derneğimizi kurma aşamasındayız, bürokraside çalışanlar derneğimizi de kurma aşamasındayız. Gelişen dünyamızda takım oyunu oynamak zorundayız ve her anlamda lobimizi de yapmak durumundayız. Kırşehirli olsun çamurdan olsun artık günümüzde geçerli değil, Kırşehirli olsun adam olsun diyoruz. Yapmış olduğumuz STK hareketleriyle Ankara’da gelebileceğimiz en güçlü noktada güçlü bir kadroyla beraber yürüyoruz. Biz bu birliktelik meşalesini yakıyoruz, şüphesiz ki insan beşerdir şaşar hatalarımızda olabilir ama kastımız asla olmaz. Ankara’da Kırşehirlilerin gücünü gösterelim. Sayısal çoğunluk çok önemli ama en önemlisi nitelikli çoğunluktur. Artık Ankara’da ciddi bir Kırşehirli gücü var demek zorundayız” dedi.

lutfullah-bilgin.jpg

BİLGİN: EĞİTİM BİR ÜLKENİN KALKINMASINDA EN ÖNEMLİ FAKTÖR

Önceki dönem Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin de konuşmasında, “Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED)’e bağlı kurulan Kırşehirli Eğitimciler Derneği’nin geleneksel iftar davetine davet edilmekten, sizinle burada bir arada bulunmaktan son derece mutluyum. Bende öğretmen okulu mezunuyum. Beni Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED)’e üye olarak almaları ve burada Kırşehir’e ve Kırşehirli hemşerilerimize yapılan hizmetlerden gurur duyuyorum. Eğitim bir ülkenin kalkınması için çağdaşlaşması için en önemli sektördür. Dolayısıyla en iyi öğretmenlerle en iyi şartlarda ki okullarımızda eğitim öğretim tamamladığımız zaman çocuklarımızı gelişmiş ülke çocuklarından daha iyi bir eğitimle onlara daha iyi bir çalışma imkanı sunduğumuz zaman kesinlikle kalkınma yarışında önce o ülkeler yakalayıp sonra o ülkeleri geçeceğimiz kesindir. Biz yöneticiler görev yaptığımız her yerde eğitimin kalitesini arttırmak için çalışıyoruz. Kırşehir görev yaptığım yerler arasında eğitim konusunda çok başarılı bir ilimizdir. Bütün diğer illerimizi kıskandıracak belki gıpta ettirecek başarılar elde etmiştir. Kırşehir’de ki başarı oranı diğer illere nazaran kıyaslandığında oldukça yüksek bir orana sahiptir. Kırşehir Valisi olarak hemşerilerimizin temel güç olarak nitelendirdiğimiz Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED)’e bağlı ve federasyon çatısı altında kurulan derneklerimizin çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

2-090.jpg

Kırşehir önceki dönem Valisi Lütfullah Bilgin’e Kırşehir’de eğitime yapılan yatırımların yapılmasında verdiği hizmetlerden dolayı Kırşehirli Eğitimciler Derneği teşekkür plaketi vermiştir.

Kırşehirli Eğitimciler Derneği’nin İftarı Eğitimcilerden Büyük İlgi Görd

Kırşehirli Eğitimciler Derneği’nin İftarı Eğitimcilerden Büyük İlgi Görd

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.