Reisi'nin helikopteri bulundu

İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'ye ait helikopterin enkazının bulunduğunu duyurdu.

Reisi'nin helikopteri bulundu
Yayınlanma:

Kolivend, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, helikopterin görüldüğünü ve olay yerine doğru hareket ettiklerini belirtti. Ancak, enkaza ulaşmak için hala 2 kilometrelik bir mesafe olduğunu ve durumun iyi olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmak üzere seyir halindeyken sert bir iniş yapmış ve kaza meydana gelmişti. Olayda, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim de helikopterde bulunuyordu.

Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmalarını zorlukla sürdürüyordu. Bu süreçte, Türkiye'nin görevlendirdiği Akıncı İHA, helikopterin enkazı olabileceği düşünülen bir ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaşmıştı. Bu gelişme, arama çalışmalarına önemli bir katkı sağlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.