Sağlık Bakanı Koca'dan istifaya ilişkin ilk açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün gece istifa ettiği yönündeki iddialara ilişkin ilk açıklaması belli oldu. Bakan Koca, haberlerin ardından ilk kez konuşarak "Hayatın her hali olabilir..." dedi.

Sağlık Bakanı Koca'dan istifaya ilişkin ilk açıklama
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa iddiası dün akşam Türkiye'nin bir numaralı gündemi oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı’nda partililerin sağlık sistemine ilişkin eleştirileri sonrası istifa kararı aldığı iddia edilmişti.

Halk TV’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, kampta Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, özel hastanede hayatını kaybeden bir yakınını anlatarak, Bakanlığın yeterli denetim yapmadığını söyledi. İddiaya göre, Bakan Koca ise Tuğba Vural Çokal’a “O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz.” şeklinde cevap verdi.

“HAYATIN HER HALİ OLABİLİR"

O iddiaları Bakan Koca'ya soran İsmail Saymaz, yaşanan diyalogu şu şekilde aktardı: “Affınızı istemişsiniz, doğru mu?” sorusuna Bakan Koca, “Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda.” diye yanıt verdi.

Koca, Saymaz’ın “Bugün cumhurbaşkanıyla görüşmüşsünüz.” sözü üzerine ise “Biz her zaman görüşüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili İletişim Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından henüz bir açıklama yapılmadı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.