Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır TEKNOFEST'te!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin geleceğinin, milli teknoloji hamlesinin gerçekleştirilmesi ve AR-GE ile inovasyon ekosisteminin güçlendirilmesiyle daha parlak bir hale geleceğini vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır TEKNOFEST'te!
Yayınlanma:

Bakan Kacır, Antalya'daki ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları'nın final etkinliğine katıldı. Anadolu Ajansı'nın medya paydaşları arasında yer aldığı bu önemli etkinlikte, stantları ziyaret eden ve gençlerle sohbet eden Kacır, TEKNOFEST’in bu yıl Akdeniz şehirlerinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Antalya'da 49 yarışmadan 25'inin finalistleri olan yaklaşık 5 bin gençle bir araya geldiklerini ifade eden Kacır, TEKNOFEST'in 2018’de başladığı süreçten bu yana büyük bir ilerleme kaydettiğini söyledi. 2018'de 14 yarışmada, 4 bin takımdan 1 milyon gençle yarışıldığını hatırlatan Kacır, bu yıl 49 farklı yarışmada 770 binden fazla takımdan 1 milyon 600 bin gencin projelerini geliştirmek amacıyla mücadele ettiğini belirtti.

aa-20240907-35587270-35587258-sanayi-ve-teknoloji-bakani-mehmet-fatih-kacir-teknofestte.gif

Kacır, TEKNOFEST’in her yıl yeni rekorlar kırarak büyük bir etkinlik haline geldiğini ve Türk gençliğinin milli teknoloji hamlesinin öncüsü olmaya devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, proje takımlarından doğan teknolojik girişimlerin de büyük bir memnuniyetle gözlemlendiğini söyledi. Türkiye'nin geleceğinin, milli teknoloji hamlesi ve AR-GE ile inovasyon ekosisteminin güçlendirilmesiyle daha aydınlık olacağına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye genelinde teknoparkların sayısını artırdıklarını belirten Kacır, "Teknopark sayısını 2'den 102'ye çıkardık. Faaliyet gösteren firma sayısını ise 60'tan 10 bin 500'e yükselttik. Türkiye, 270 binden fazla AR-GE uzmanına sahip. TEKNOFEST’lerle bu orduya yeni üyeler kazandırıyoruz." dedi. Bu yıl TEKNOFEST’te 30 milyon lira ödül desteği ve 55 milyon lira malzeme desteği sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Bu yıl TEKNOFEST’te kuantum, nükleer enerji, blok zincir, finans teknolojileri, yapay zeka büyük dil modeli ve hava savunma sistemleri gibi yeni alanlarda yarışmalar düzenlediklerini belirten Kacır, gençlerin savunma sanayi, sağlık, eğitim, tarım, finans ve enerji teknolojilerinde geliştirdikleri projelerin Türkiye ekonomisine değer katmaya devam edeceğini söyledi.

Bakan Kacır, bu heyecanı Türkiye'nin dört bir yanına yayarak İzmir, Isparta, Mersin, Adana, Aksaray, Kahramanmaraş, Erzurum, Ankara, İstanbul ve Kocaeli'de farklı yarışmaların finallerini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu yarışmalardan gelecekte tarihi adımlar atacak yeni isimlerin çıkacağına inandığını belirtti.

Etkinlikte Bakan Kacır’a Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, Tuba Vural Çokal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin de eşlik etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.