‘Şehit Kokusu’ isimli parfüm için işletmeye ceza kesildi

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, ‘Şehit Kokusu’ adını taşıyan parfümü satan bir işletmeye para cezası kesildiğini duyurdu.

‘Şehit Kokusu’ isimli parfüm için işletmeye ceza kesildi
Yayınlanma:

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Çeşitli sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde yer alan ‘selamesans_selamcarsaf’ adlı Instagram hesabında, ‘Şehit kokusundan hazırladık’ ifadesinin yer alması üzerine Bakanlığımızca resen inceleme başlatılmıştır. Bu kapsamda Reklam Kurulu, toplumun milli ve manevi hassasiyetlerini istismar eden bu reklamlarla ilgili olarak 3 aylık tedbiren durdurma kararı almıştır. Bu karar, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü aracılığıyla ilgili kişiye elden tebliğ edilmiştir.

Söz konusu paylaşımlar, 8 Ekim 2024 tarihinde Reklam Kurulu’nun yapacağı toplantıda değerlendirilecek ve reklam veren hakkında 6502 sayılı Kanun’un 77/12. maddesi gereğince 550 bin 59 TL idari para cezası uygulanabilecektir. Ayrıca, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, iş yerinde tespit edilen fiyat etiketi mevzuatına aykırılıklar nedeniyle 52 bin 800 TL idari ceza da kesilmiştir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.