Tulay: Çocuklarımıza hayatı satranç ile öğretiyoruz

Türkiye Satranç Federasyonu ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen “Benim Hamlem Benim Geleceğim” projesinin sertifika töreni Ankara'da düzenlendi.

Tulay: Çocuklarımıza hayatı satranç ile öğretiyoruz
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Satranç Federasyonu ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen “Benim Hamlem Benim Geleceğim” projesinin sertifika töreni Ankara'da düzenlendi. Proje kapsamında Ağustos ayında başlanılan satranç eğitimlerine 35 denetimli serbestlik müdürlüğünde 206 çocuk, 76 kadın ve 405 personel olmak üzere toplam 687 kişi katıldı.

Sertifika töreninin açılışına Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanvekili Av. Fatih Maden, Asbaşkan Ayşe Kardaş Ergezen, Denetimli Serbestlik Müdürü Taner Kocalar, Genel Sekreterimiz Mehmet Sedat Fırat ile çok sayıda davetli katıldı.

ekran-resmi-2022-11-18-12-43-52.jpg

ÇOCUKLARIMIZA HAYATI SATRANÇ İLE ÖĞRETİYORUZ

Törende proje hakkında konuşma yapan Başkanımız Gülkız Tulay şu ifadelere yer verdi, “Bugün burada Ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz “Benim Hamlem Benim Geleceğim” projesi adına bir aradayız. Sürdürülebilirlik anlayışı ile yeni bir projeyi hayata geçirdik. Bu proje sayesinde denetimli serbestlik kapsamında 12-18 yaş aralığındaki çocuklarımıza ulaşıyoruz. Satranç hayatın ta kendisi diyerek onlara hayatı satrançla öğretmeyi hedefliyoruz” dedi.

DEZAVANTAJLI ÇOCUKLARIMIZIN HAYATINA DOKUNUYORUZ

Tulay, “Ağustos ayında başladığımız bu yeni projemiz ile 50 saatlik satranç eğitimleri verdik. 35 ilde bulunan denetimli serbestlik müdürlüklerinde başlayan bu projeye 206 çocuk, 76 kadın ve 405 personel olmak üzere toplam 687 kişi katılım gösterdi. Çocuklarımız bu spor sayesinde, çok yönlü düşünme becerisi edinebilecek, hayata satranç felsefesi ışığında bakabilecek, doğru hamlelerle hayatlarında yeni pencere açabilecek. Kadınlarımız da sporcu olabilmeleri yanında antrenörlük veya hakemlik gibi satranç sporunda farklı bir kariyer çizerek, bir meslek sahibi de olabilecekler” dedi.

DAHA GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

“Özellikle dezavantajlı gruplara yönelik projelerimize ise büyük bir hassasiyet ile yaklaşıyoruz. Bu hassasiyeti ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası da her zaman bizimle paylaşıyor” diyen Başkan Gülkız Tulay, “2017 yılında ‘Yeni Hayata Bir Hamle’ projesi kapsamında 30 ceza infaz kurumumuzda 40 satranç sınıfı açtık. Sürdürülebilirlik adına kurum personellerine satranç eğitimleri verdik. Binlerce çocuğumuz bu proje sayesinde satranç sporu ile tanıştı ve yeni hayatlarında doğru hamleler yapmak için yol aldılar. Bu değerli projeleri hayata geçirmemizi sağlayan Adalet Bakanlığımıza ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne, Bu amaç için yürürken bize omuz veren Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen nezdinde 16 yıldır ana sponsorumuz olan Türkiye İş Bankasına sonsuz teşekkürler. İnanıyorum ki birlikte daha nice güzel işlere imza atacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.