Türkiye Yazarlar Birliği'nde görev dağılımı yapıldı
Kuruluşunun 44. Yılında 22. Olağan Genel Kurulunu 19 Mart 2022 tarihinde Türk-İş Sendikası toplantı salonunda büyük bir katlımla gerçekleştiren Türkiye Yazarlar Birliği’nde görev dağılımı yapıldı.
Kuruluşunun 44. Yılında 22. Olağan Genel Kurulunu 19 Mart 2022 tarihinde Türk-İş Sendikası toplantı salonunda büyük bir katlımla gerçekleştiren Türkiye Yazarlar Birliği’nde görev dağılımı yapıldı.
Genel Kurulda belirlenen yeni yönetim kurulu ilk toplantısını 23.03.2022 günü TYB Genel Merkezi'nde gerçekleştirdi. Toplantıda yönetim kurulunun görev dağılımı da yapıldı.
Genel Başkanlığa yeniden Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan seçildi. Genel Başkan Yardımcılıklarına Doç. Dr. Muhammet Enes Kala ve Tarkan Zengin getirildi.
Mehmet Kurtoğlu Genel Sekreter, Genel Mali Sekreter de Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Tuğrul oldu. Osman Kayaer ve Ali Kılcı Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlenirken, Prof. Dr. Münire Kevser Baş, Prof. Dr. Ali Osman Kurt, Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir ve Hacı Mahmut Erdemir ise yönetimde üye olarak görev yapacaklar.
Yönetim kurulu şeref üyesi İbrahim Ulvi Yavuz, bu dönemde de Genel Başkan Baş Danışmanlığı görevini sürdürecek.
TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan toplantıda yaptığı konuşmada, yeni dönemde gerçekleştirilecek kültür sanat faaliyetleri ile ilgili genel bir değerlendirme yaptı.
Yarım asra yaklaşan kurumsal yapısıyla TYB’nin ülkemiz ve milletimiz için Türkiye’nin dört bir yanında ve yurt dışında çok önemli faaliyetleri başarı ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Genel Başkan Arıcan, “Yüzyıllar boyunca tarihî bir süreçten damıtılarak günümüze kadar ulaşmış olan; kadim medeniyet mirasımızın ihyası / inşası, gündemde tutulması, genç nesiller üzerinden yarınlara taşınması büyük önem arz etmektedir. Milletimizi ayakta tutan ve kültürel kimliğimizi oluşturan bu değerler üzerinde devletin yükünü azaltan çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Konuşmasında, sivil toplum kuruluşlarının temel felsefesinin toplumun ihtiyaç ve değerlerinin temsilcisi olmaları gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB’nin başarısındaki gerçek gücün samimiyet ve doğru istikametten kaynaklandığını ifade etti.
Genel Başkan Arıcan, ülkemizin kültür, sanat ve düşünce tarihine ışık tutan; “Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı”, “Türkçenin Uluslararası Şiir Şölenleri”, kısaca “Yazar Okulu” olarak şöhret kazanan “Yazarlığa Hazırlama Seminerleri”, “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Değerlendirmeleri”, “Şehir Tarihi Yazarlar Kongreleri”, “Ahlak Şûraları”, “Tarihi Roman ve Romanda Tarih bilgi şölenleri”, “Temel Metin Okumaları” ve “Türkçe Şûrası” gibi markalaşmış faaliyetlere bu dönemde yenilerinin de ekleneceğini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.