Üç bakanlık başıboş köpek sorunuyla ilgili harekete geçip özel çalışma başlattı

Ankara'da ilkokul öğrencisine yönelik köpek saldırısı Türkiye'nin bir numaralı gündemi olurken, üç bakanlık düğmeye basarak başıboş sokak köpekleri için çözüm üretecek.

Üç bakanlık başıboş köpek sorunuyla ilgili harekete geçip özel çalışma başlattı
Yayınlanma:

Türkiye'nin birçok ilinde bugüne kadar meydana gelen sokak köpeği saldırılarında çok sayıda vatandaş yaralandı. Son olarak Ankara'nın Keçiören ilçesinde ilkokul öğrencisi Tunahan'a saldıran sokak köpekleri Türkiye'nin ana gündemi oldu.

Başıboş sokak köpeklerinin saldırısıyla zor anlar yaşayan vatandaşlar bir an evvel çözüm beklerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda adım atılacağını söyledi.

Ülke genelinde peş peşe yaşanan saldırıların ardından, başıboş sokak köpeği sorununa karşı üç bakanlık harekete geçti.

BAKANLIKLAR DÜNYADAKİ UYGULAMALARI İNCELEDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı ortak çalışma yaparak sokak köpekleri konusuna çözüm üretecek.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, bakanlıklar tek tek dünya genelindeki örnekleri inceleyip bir taslak hazırladı. Uygulamanın ise 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden önce hayata geçirilmesi planlanıyor.

Habere göre, "Yapılan araştırmalara göre Avrupa'da sokak hayvanları sayım ve kısırlaştırmanın ardından bölgedeki barınaklara yerleştirilip sahiplendirilmek üzere ilana çıkarılıyor. Verilen süre sonunda sahiplendirilemezse, uyutulma yoluna kadar gidiliyor."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.