Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, PTT Pul Müzesi'ni ziyaret etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'daki PTT Pul Müzesi'ni ziyaret ederek müzenin tarihçesi ve ziyaretçi sayıları hakkında bilgi verdi. Bakan Uraloğlu'na, PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten de eşlik etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, PTT Pul Müzesi'ni ziyaret etti
Yayınlanma:

Ziyaret sırasında müzede sergilenen pulları inceleyen Uraloğlu, müzenin 2013 yılından bu yana toplamda 513 bin ziyaretçi ağırladığını belirtti. Bakan Uraloğlu, "Bu yıl itibarıyla müzemizi yaklaşık 72 bin ziyaretçi gezdi. Yıl sonuna kadar ziyaretçi sayısının 100 bini geçmesi bekleniyor" dedi.

ulastirmabakani-uraloglu-ptt-3.jpg

Müzede, Dünya, Osmanlı Devleti, Anadolu Hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti ve çeşitli temalardan oluşan pullar sergileniyor. Bakan Uraloğlu, müzenin 2013 yılında "Tarihe tanıklık eden koleksiyonlar" sloganıyla açıldığını hatırlatarak, "Müze bugüne kadar vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyor. Her geçen gün ilginin arttığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

Pulun tarihsel önemine vurgu yapan Uraloğlu, "Egemenlik anlamında para basımı neyse, pul basımı da odur. Ülkemizde 1863 yılında ilk pul basılmış ve bu tarihten itibaren pul tedavülde tutulmuş, basılmaya ve kullanılmaya devam edilmiştir" şeklinde açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu, müzenin ücretsiz olarak ziyaret edilebildiğini belirterek, ziyaretçilere "Milli Mücadelenin 100. Yılı Pul Portföyü" ve "Armağan Pul Albümü" takdim edildiğini ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.