YİMER: 15 bin 619 kişinin hayatı kurtarıldı

Göç İdaresi Başkanlığına bağlı Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) 157, insan ticareti mağdurları, aile içi şiddet ve göçmen kaçakçılığı gibi acil yardım gerektiren durumlara müdahale ederek 15 bin 619 kişinin hayatını kurtardı.

YİMER: 15 bin 619 kişinin hayatı kurtarıldı
Yayınlanma:

Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, YİMER 157'nin insan ticareti, aile içi şiddet ve göçmen kaçakçılığı gibi suçlardan mağdur olanlara yönelik bir acil yardım hattı olarak da hizmet verdiğini belirten Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, merkezin faaliyete geçtiği tarihten bu yana 23 milyon 106 bin 62 çağrı aldığını ve bunlardan 909'unun acil yardım çağrısı olarak değerlendirildiğini bildirdi. Toros, bu çağrılara hızlıca yanıt verildiğini ve mağdurların konum bilgilerinin hemen kolluk kuvvetleriyle paylaşıldığını ifade etti.

7/24 HİZMET VERİYOR

YİMER 157'nin 7 gün 24 saat acil durumlar için hizmet sunduğunu belirten Toros, Göç İdaresi Başkanlığının Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik ile iş birliği içinde, düzensiz göçle ve göçmen kaçakçılığıyla kararlı bir şekilde mücadele ettiğini vurguladı. Bu yıl içinde yapılan acil yardım çağrıları üzerinden 231 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

HEDEFİ YABANCILARLA SÜREKLİ İLETİŞİM

Toros, yabancıların Türkiye'ye kanunlara uygun olarak gelmesi, kalması ve ayrılması gerektiğini belirterek, Göç İdaresi Başkanlığının, yabancılarla Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda ve mevzuata uygun şekilde sürekli bir iletişim kurmayı hedeflediğini söyledi. Türkiye'ye olan yabancı ilgisinin arttığını belirten Toros, bu hareketliliğin hukuka uygun olarak gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. 2023 yılında Türkiye'ye gelen yurtdışı ziyaretçi sayısının 56 milyon 693 bin 837 olduğunu ve toplamda 4 milyon 425 bin 230 yabancının yasal olarak Türkiye'de kaldığını bildirdi.

YİMER 157'NİN HİZMETLERİ

YİMER 157, uluslararası yatırımcılar, uzmanlar, bilim insanları ve sığınma talep edenler gibi Türkiye'deki tüm yabancılara bilgi desteği sunuyor. Merkez, hafta içi 08.00-18.00 saatleri arasında bilgi hattı olarak, acil yardım hattı olarak ise 7/24 hizmet veriyor. YİMER 157 aracılığıyla vize, ikamet izni, uluslararası ve geçici koruma gibi Göç İdaresi Başkanlığının görev alanına giren konularda bilgi ve yönlendirme sağlanıyor. Toros, merkezin faaliyete geçtiği tarihten bu yana 23 milyon 106 bin 62 çağrı aldığını, bu çağrılar arasında en fazla ikamet izni konularında bilgi talebi geldiğini belirtti. YİMER 157, Türkçe, İngilizce, Rusça, Arapça ve Farsça dillerinde hizmet veriyor ve "En İyi Acil Servis Hizmetleri" kategorisinde 9 uluslararası ödül kazandı.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL PROTOKOL

YÖK ile yapılan protokol kapsamında YİMER 157, uluslararası öğrencilerin doğrudan kendi konularıyla ilgili yabancı temsilcilere bağlanmalarını sağlıyor. Toros, Göç İdaresi Başkanlığının, Türkiye'nin yükseköğretimde uluslararasılaşma hedeflerine katkı sunmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.