Yukarıkese Köyü’ne kültür evi

Kızılcahamam'ın Yukarıkese Köyü önemli örnek projeye açılışa ev sahipliği yaptı.

Yukarıkese Köyü’ne kültür evi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bu köy tarihi özellikleri, tabiat güzellikleri, köy halkının misafirperverliğinin yanında insanlarının fedakarlığı ile bilinen bu Köye Ankara Meclisi Yönetiminde ve Gazetemiz Köşe yazarı Bahattin Demiray ‘da katılarak bu muhteşem günü kaleme aldı.

Bu özelliklerinin icraatlarından Ankara Meclisi ve Başkent Anadolu Platformu Mehmet Akyol, Musa Ayan, değerli yönetiminin ısrarlı girişimi Ankara Büyük Şehir ve Belediyesi’nin birlikteliği ile talebi üzerine ABB tarafından 780.000 TL. bedelle bir Kültür Evi yapıldı. Kültür Evi’nin açılışına katılanların 600 sayısına ulaşması göğüsleri kabartırken, Kültür Evi'nin yapılışı gibi açılışı muhteşem TBMM üyeleri ve başkan, bürokrat ve kalabalık halkında katılımı ile görkemli bir açılışa sahne oldu.

Devlet kademelerinde önemli görevlerde bulunmuş, ülkemize her bakımdan önemli hizmetler vermiş birçok zirve ismin yanında yüzlerce vatandaşın katıldığı Kültür Evi açılışı tek kelime ile övgüye layık örnek köy özelliğini korudu.

yukari-kese-21.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı unutulmaz bir gün yaşatırken katılımcılara sıcak yemek ikramı, Keçiören Belediyesi'nin ses düzeni ve basın-yayın ekibi, yine bu belediyeye ait Ankara Televizyonunun çekimleri, Kızılcahamam Belediyesi'nin çadırları, masaları sandalyeleri ile gözle görünür hizmetlerinin yanında hizmet ekibinin takdire şayan gayretleri herkesi mutlu etti.

yukari-kese-22.jpg

Bir yörenin önder isimlerinden Profesör Dr. Eyüp Bedir ve Mehmet Baki'nin gayretleri ile alana getirilip gösteri sunan Ankara Seğmenleri gönülleri okşadı.  Tabii en önemlisi de başta Köy Dernek Başkanı Faruk Altun ve yönetimi, Köy Muhtarı Şahin Bölük, birinci planda da fedâkar çalışmaları üretkenlikleri ile bu işin baş mimarı Başkent Anadolu Platformu Ankara Meclisi mensuplarının çok özel birlik ve beraberlik tablosu gönülleri fethetmeye yetti de arttı bile. Anadolu Gazetesiniz yazarı Bahattin Demiray açılışla ilgili olarak, “Köy halkının mutluluğunu misafirperverliği ve katılımcıların mutlu etti, hizmetleri devamını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.