Acaba bütçe yetecek mi?

Bülent Karadaş

Türk sporunun özellikle amatör branşlardaki yükselişi tüm hızıyla devam etmekte.

Voleybol başı çeken branşımız. Filenin Sultanlarının bu yılki başarıları bu branşa ilginin fazlasıyla artmasına sebep oldu. Özellikle Anadolu'da voleybola yatırımlar arttı. Voleybolun ardından Güreş, Halter, Cinastik, Okçuluk, Atletizm gibi branşlarda sporcularımız iyi yerlerde.

Henüz 2023 yılı bitmemeisne rağmen Milli sporcuların uluslararası alanda kazandığı madalya sayısı 2 bin 26 altın, 2 bin 181 gümüş, 2 bin 024 bronz olmak üzere toplamda 6 bin 231 olarak kayıtlara geçti. Bu rakam yıl sonuna kadar biraz daha artış gösterecektir.

Türk sporunu sırtlayan branşlarımız özellikle bütçe konusunda zorlandıklarını biliyoruz. Ülkemizin içerinde bulunduğu ekonomik zorluklar sporumuzu da fazlasıyla etkilemekte. Basit bir organizasyonun maaliyeti 1 milyon civarında...

Hal böyle olunca bütçeler yetmez , federasyonlar uçan kuşa borçlu olmaya başladı. Üst yönetim federasyonlara "Madalya alamayacak sporcuları götürmeyin" talimatları vermekte. Kısaca zor bu gidişle federasyonların eski günleri. Tasarruf zamanı....

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2024 bütçesi TBMM'de onaylandı. Şimdi federasyonların bütçe görüşmeleri başlayacak bakanlıkta. Çok titiz bir bütçe çalışması içerine girdi federasyonlar. Malum önümüzdeki yıl olimpiyat yılı... Bakalım bütçeler nasıl oluşacak ve federasyonlar bununla yılı tamamlayabilecek mi?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.