Ankara Büyükşehir Belediyesi ile kenti tanıyın

Orhan Kemal Erkılıç

Gezmeyi, dolaşmayı farklı güzellikler görmeyi herkes sever ve ister. Ancak bunu yapmak için en tasarruflu seyahat bile aile bütçesini etkiliyor. O zaman alternatif gezi yollarını arayıp bulmak hatta mümkünse ‘beleşe’ getirmek gerekir! Peki bu mümkün mü? Evet bu mümkün…

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İKİ DOĞRU HEDEFİ…

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkentlilere öyle bir imkân sunuyor ki kenti gezme, görme, tanıma adına büyük bir fırsat. Hem de ücretsiz…

Ankara Kent Gezileri”ne geçtiğimiz yıl katılanların sayısı yaklaşık 26 bin kişiyi buldu.

Bu gezilere katılmak isteyenler; bireysel başvurularını “Başkent 153 Çağrı Merkezi” üzerinden, grup başvurularını ise ABB Hizmet Binası’na giderek dilekçe ile yapabiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu gezileri düzenlerken çok yönlü bir fayda sağlamayı amaçlıyor. Katılımcılara kent tanıtılırken, gezilen yerlerdeki esnafın ekonomisini canlandırmak da isteniyor. İlçelere ücretsiz olarak düzenlenen bu geziler; iki hedefin de gerçekleşmesini sağlıyor.

ANKARA’YI TANIMA VE GÖRME ŞANSI…

Ankara Kent Gezileri sayesinde Ankara’da yaşayan ve Ankara dışından gelen yerli ve yabancı konuklar ile depremzede, görme ve işitme engelli vatandaşlar bir araya geliyor.

ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü uygulama, sosyal belediyecilik hatta sosyal sorumluluk adına örnek projelerden biri.

Başkentte yaşayanların Ankara’yı yeterince gezmediği ve tanımadığı eleştirilerini haklılıktan haksızlık noktasına çekmek için bu geziler büyük önem taşıyor.

Her köşesinde ayrı bir güzellik bulunan Ankara’nın tarihi, kültürel ve turistik değerleri o kadar fazla ki bunları görenler hem yaşadığı kenti daha çok seviyor hem de kent ve ilçe ekonomilerine katkı sunuyor.

ANKARALILAR BU FIRSATI KAÇIRMAMALI!..

Ankara merkez, Nallıhan, Bâlâ, Kalecik, Kahramankazan, Beypazarı, Polatlı, Çubuk, Ayaş, Çamlıdere, Şereflikoçhisar, Kızılcahamam, Haymana, Evren, Güdül ve Elmadağ ilçelerine düzenlenen Ankara Kent Gezileri ile ayrıca Anıtkabir başta olmak üzere 1. ve 2. Meclis, Etnografya Müzesi ve Polatlı tarihi alanları da görülebiliyor.

Bendeniz yoğun bir tempoyla Ankara ilçelerini iş amaçlı ziyaret ederken, size de bu fırsatı kaçırmamanızı öneririm. Ankara Kent Gezileri ile harekete geçme zamanı!..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.