Ankara Fuar Alanı sürprizi

Orhan Kemal Erkılıç

2018 yılı sonunda inşaatına başlanan Akyurt’taki Ankara Fuar Alanı için Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran’dan sürpriz bir açıklama geldi…

Aradan geçen yaklaşık 5 yıla rağmen kaba inşaatında yüzde 30’luk bir ilerleme kaydedilen Ankara Fuar Alanı, Esenboğa Havalimanı’na yakınlığı, kent ekonomisi ve bulunduğu bölgenin gelişimi için büyük önem taşıyor.

Peki yıllardır sonucu merakla beklenen Ankara Fuar Alanı ne zaman bitecek? Bu sorunun cevabı için biraz daha bekleyeceğiz ama ATO’dan yapılan son açıklama; süreci hızlandıracak gibi görünüyor…

ULUSLARARASI FUARLARA ANKARA EV SAHİPLİĞİ YAPABİLİR

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yapımı yarıda kalan uluslararası fuar alanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın desteğiyle en kısa zamanda tamamlanacağını ve Ankara’nın uluslararası nitelikte fuar alanına kavuşacağını söyledi. Baran, “Ankara en kısa zamanda uluslararası fuarlara ev sahipliği yapacak” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Ankara Ticaret Borsası, Akyurt Belediyesi ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ortaklığıyla kurulan Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Anonim Şirketi ile kente kazandırılmaya çalışılan Ankara Fuar Alanı ile ilgili son gelişmeyi ATO Başkanı Gürsel Baran, yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

ANKARA MARKA ŞEHİR OLABİLİR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın ATO ziyaretinde yaşanan kaynak sıkıntısını dile getirdiklerini hatırlatan ATO Başkanı Baran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’ı 14 Nisan’da Ankara Ticaret Odamızda konuk ederek, Ankara’nın sorunları ile çözüm önerilerini gündeme taşımıştık. Bu toplantıda Akyurt’ta yapımına başlanan fuar alanının tamamlanmasının şehrimizin gelişimi açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, kaynak desteği talebinde bulunmuştuk. Sayın Oktay, konuyla ilgili inceleme gerçekleştirdiklerini ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da konuyu aktardıklarını belirterek, fuar alanının tamamlanması için gereken desteği vereceklerini bildirdi. Ankara’da uluslararası fuarlar düzenlenmesi bir yandan fuar düzenlenen sektörlerde üyelerimizin gelişimine, dünyayı yakından takip etmesine katkı sağlarken diğer yandan, fuar ziyaretçileriyle şehrimiz döviz kazanacak. Beraberinde onlarca sektörü de harekete geçiren fuarlar başkent Ankara’nın marka şehir olmasına da hizmet edecektir.”

ANKARA FUAR ALANI NASIL OLACAK?

Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, her biri 10 bin metrekarelik 4 adet sergi salonu ile 40 bin metrekarelik kapalı sergileme alanı ve 49 bin metrekarelik açık sergi alanından oluşacak. 2 bin 250 araçlık otopark alanı bulunacak merkezde, konferans salonları, idari bölümler ve depolama alanları da yer alacak.

Kentin güzel haber beklediği konu başlıklarından biri olan Ankara Fuar Alanı’nın hızla tamamlanması dileğiyle…

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.