Ankara Kalecik

Orhan Kemal Erkılıç

Ankara turumuzun bugünkü durağı Kalecik…

Ankara Kalecik tarihi özellikleri ve bağlarında yetişen Kalecik Karası ile meşhur ilçelerimizden.

Kalecik Kalesi, ilçenin tepesinde duran bir şapka gibi selamlıyor sizi. Kalecik Karası’nın yetiştiği bereketli bağları gezerken huzur bulduk, mutlu olduk… Turizm ve tanıtım noktasında Ankara için büyük şans olan Kalecik için daha fazla kafa yormak daha cesur adımlar atmak gerekli.

İlçenin girişi acil olarak düzenlenmeli, modern bir hâle getirilmeli. Yollar bakım ve yenileme istiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışma yaptığını görünce festival zamanına kadar yol sorununun kalmayacağını düşündüm. Yollara çözüm buluyoruz ama otomobillerinin camını açıp çöp atanları ne yapacağız bilmiyorum. Memleketimizin, başkentimizin her yanı tarih her yanı bereketli topraklarla dolu. Ne hakkını veriyoruz ne temiz tutabiliyoruz!..

Kalecik Belediyesi ise ilçe girişi için çalışma yapıyor. Kentsel dönüşüm büyük bir hızla ilerliyor. İlçenin yüksek kesimlerindeki tarihi yapıları canlandıran Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan beye teşekkür etmek gerekiyor. En çok sevdiğimiz şey yıkıp son model yapılar yapmak ama sayın başkan Kalecik’teki tescilli yapılar başta olmak üzere emaneti koruyor, yaşatıyor ve yerinde doğru bir çalışma yapılmasına öncülük ediyor; takibini de yapıyor belli ki. İlçeli ile yaptığımız sohbette kendisinden duyulan memnuniyeti iletmiş olalım buradan da. Bina dış cepheleri ile ilgili de bir çalışması var belediyenin.

Doğalgaz sorunu çözüldü. Kale’ye uzanan ve Evliya Çelebi’nin de bahsettiği patika yolun canlandırılması hedefleniyor.

Belediye ziyaretimizde bize yakından ilgi gösteren Özel Kalem Müdürü Ahmet Kambak ile ilçenin sesini duyurmak için basın bürosunu ayakta tutan Mehmet Celil Ulaş’a ayrıca teşekkür ederim. Kalecik ve Ankara için emek veren herkese selam olsun…

YARIN: AKYURT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.