Ankara yerel seçimden ne bekliyor?

Orhan Kemal Erkılıç

Yerel seçimler öncesinde gözler sayıları artan aday adayları ile açıklanması beklenen adaylarda…

31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimde en çok merak edilen konu; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun rakipleri kim olacak?

AK Parti ile MHP arasında özellikle büyükşehir belediye başkan adayları konusunda sorun görünmüyor. Bu süreçte kimileri kırılacak kimileri de hoşgörüyle kararı kabul edecek. Sıkı bir pazarlığın olduğu asıl alan ilçe belediyeleri… Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem ittifak yaptığı partiler hem de kurmayları ile süren görüşmelerin ardından bir karara varacak. AK Parti cephesinde beklenti aralık ayının ilk haftasında adayların açıklaması yönündeydi ama siyaset sahnesinde dinmeyen rüzgâr partilerin karar almasını hem zorlaştırdı hem de süreyi uzattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayların aralık ayı sonuna doğru duyurulacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), bazı adaylarını resmen açıkladı. Gözlerin üzerinde olduğu İYİ Parti ise önce ittifak ortakları ile sonra da kendi içinde bir kavgaya tutuştu. Her an her gelişmeye açık olan İYİ Parti’nin açıklayacağı adaylar, muhakkak diğer partilerin alacağı oy oranını bir şekilde etkileyecek.

ANKARA’DA DURUM NET DEĞİL…

Ankara’da mevcut Başkan Mansur Yavaş, 2024 yerel seçimlerindeki rakiplerinin belli olmasını bekliyor. Bir yandan yeni projelerin tanıtım toplantısına hazırlanıyor bir yanda da seçim sürecindeki çalışmalarını planlıyor.

AK Parti’nin Ankara için düşündüğü birkaç isim gündemde: Hakan Han Özcan, Turgut Altınok, Murat Köse öne çıkanlar. Yeniden Refah Partisi ile Ankara ve İstanbul’da ortaklık yapmayacak olan AK Parti’nin ittifak ortakları ile yapacağı görüşmelerden sonra farklı bir ismin aday olarak çıkabileceği konuşuluyor.

Aday kim olursa olsun ABB Başkanı Mansur Yavaş karşısında işinin kolay olmayacağı ortada; ama bizim Başkent için önemsediğimiz iki konu var… Bu iki konu adayların proje dosyasında mutlaka yer almalı:

*Ulaşım ve trafik…

*Sokak hayvanı sorunu…

Ankara’da ulaşım ve trafik sorununa, artan ve tehlike saçan sokak hayvanı sayısına bir çözüm önerisi sunmak seçmeni etkileyecektir.

İstanbul’da mevcut Başkan Ekrem İmamoğlu’na rakip olmak için adı geçen isimlerden öne çıkanlar ise Murat Kurum ile Tevfik Göksu… İstanbul’da başka bir ismin aday gösterilmesi sürpriz olmaz!..

anadolugazete.com.tr olarak yerel seçimin nabzını tutmaya ve takip etmeye devam edeceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.