10 Ekim'de kaybedilenler Çankaya'da anıldı

Ankara'da, 10 Ekim Gar Katliamı'nın karar duruşması öncesinde, kaybedilenlerin aileleri ve destekçileri dayanışma amacıyla bir araya geldi. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve birçok siyasi liderin katılımıyla 10 Ekim Barış Derneği'nin düzenlediği dayanışma yemeği gerçekleştirildi. Etkinlikte katliamda hayatını kaybedenler anıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dayanışma gecesinde yaptığı konuşmada, 10 Ekim Gar Katliamı'nın sorumlularının ve onları koruyanların adalet önünde hesap vereceğini vurguladı. Özel, "Gün gelecek bu katiller ve bu katilleri koruyanlar, canımızı yakanlar ve yaktıranlar teker teker hesap verecekler. O günü yaşayacağımıza ant olsun, ant olsun, ant olsun" dedi.

"10 EKİM CUMHURİYET TARİHİMİZDEKİ EN ACI VE KARANLIK GÜNLERDEN BİRİSİ"

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, yaptığı konuşmada, 10 Ekim'in Cumhuriyet tarihindeki en karanlık günlerden biri olduğunu belirterek, ailelerin o günden beri hakikat ve adalet arayışında mücadele verdiğini söyledi. Güner, "Bu salonda bulunan herkes aynı ailenin bir ferdi aslında. O günden bugüne herkes tek bir aile ve tek bir ses oldu. Biz de bu ailenin bir parçası olarak sizlerle dayanışma içerisinde olmaktan ve adalet arayışınızda yanınızda olmaktan bir adım geride durmayacak, her zaman yanınızda olacağız" dedi.

''ADALET ARAYIŞINDA YANINIZDAYIZ''

10 Ekim Derneği Eş Genel Başkanları İshak Oruç ve Mehtap Sakinci, konuşmalarında Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'e teşekkür ederek, "Bizlere ses olduğu için, bizleri burada buluşturduğu için sözün bittiği yerde cümle kurmamıza vesile olduğu için teşekkür ediyoruz" dediler. Başkan Güner, "Keşke böyle bir katliam yaşanmasaydı da bizler dayanışma için dahi olsa bu masalarda buluşmamış, canlarımızı kaybetmemiş olsaydık" ifadelerini kullandı.

"BİRBİRİMİZE ACILARIMIZLA BAĞLIYIZ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuşmasında, 10 Ekim Barış Derneği'nin organizasyonunun örnek bir dayanışma ve bilinç gösterdiğini belirterek, "Biz birbirimize acılarımızla bağlıyız. Birbirlerine değerleri, anıları, yaşanmışlıkları, hele hele acıları üzerinden bağlı olanların gücünü; birbirleriyle suçları üzerinden bağlı olanlar asla aşamazlar" dedi.

​​​​​​​

KARAR DURUŞMASINA DİKKAT ÇEKTİ

Özgür Özel, 26 Haziran'daki Gar Katliamı Davası'nın karar duruşmasına da dikkat çekerek, "Biz diğer partilerin kıymetli milletvekilleriyle birlikte kuvvetli bir heyetle orada olacağız. Tahir Elçi Davası’ndaki gibi, Soma Davası’ndaki gibi cezasızlığı özendiren bir yere yeltenirlerse tam karşılarında duracağız. Gün gelecek bu katiller ve bu katilleri koruyanlar hesap verecekler" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri