10. Uluslararası Ankara Kukla Festivali sona erdi

Ankara’nın kültür sanat hayatına renk katan 10. Uluslararası Ankara Kukla Festivali, bu yıl da büyük ilgi gördü ve başarılı bir şekilde tamamlandı.

DenizBank’ın ana sponsorluğunda, Kukla, Karagöz, Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği (KUKSADER) ve Tiyatro TEMPO iş birliğiyle gerçekleştirilen festival, dört ilçede çeşitli sahnelerde sanatseverlerle buluştu.

Festival, Kazakistan-Kore Devlet Müzikal Akademik Tiyatrosu’nun sergilediği açılış oyunuyla başladı. Bir hafta boyunca Bulgaristan, Brezilya, Fransa, Moldova, Güney Kore, Gürcistan, Kazakistan, Sırbistan ve Türkiye’den kukla sanatçılarının katılımıyla 14 farklı oyun sahnelendi. Finalde ise Tiyatro TEMPO’nun "Karagöz Şişe Avcısı" oyunu ile festival sona erdi.

Festivalin direktörü Marina Yüce, kukla sanatının sadece çocuklara yönelik olmadığını vurgulayarak, bu yıl akademik çalışmalara da yer verdiklerini belirtti. Yüce, “Kukla Tiyatrosunda Profesyonel Eğitim ve Geliştirme Yolları Forumu” kapsamında 9 farklı ülkeden akademisyenlerin katılımıyla 19 bildiriye ulaştıklarını ve bu bildirilerin Uludağ Üniversitesi tarafından üç dilde dijital kitap olarak yayınlanacağını söyledi. Yüce, “Bu kitap, festivalimizin 10. yılına özel, kukla sanatına ilgi duyanlara değerli bir armağan olacak” ifadelerini kullandı. Festival, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve birçok ilçe belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirildi ve kukla sanatını uluslararası boyutta ele alarak geniş bir kitleye ulaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri