'100. Yıl Cumhuriyet Akademisi' açılıyor

Yenimahalle Belediyesinin Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak yaptırdığı '100. Yıl Cumhuriyet Akademisi'nin açılışı yakın bir zamanda yapılacak.

Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan ve gençlere hediye edilen '100. Yıl Cumhuriyet Akademisi'nin inşaatı kısa bir süre sonra tamamlanacak.

Bir eğitim kampüsü olarak hizmet edecek olan akademi 18 bin 500 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Yakın bir zamanda açılışı gerçekleştirilecek olan akademi gençlere hizmet verecek.

TÜRKİYE'NİN İLK PROJELERİNDEN

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyet Akademisi'nin Türkiye'de bir ilki temsil ederek eğitim ve bilim kampüsü olarak hizmet vereceğini açıkladı. Yaşar, akademinin gençlerin bilimsel eğitim alacağı bir okul olacağını ve normal derslerin yanı sıra dijital eğitimleri de içereceğini ifade etti. Kampüs içinde robot teknolojisi ve kodlama atölyeleri, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik atölyeleri, etüt merkezleri, endüstriyel tasarım atölyesi, sanat tasarım atölyeleri, enerji ve çevre atölyeleri, meslek edindirme atölyeleri, dron pilotluğu atölyesi, kütüphane, dijital kütüphane, yabancı dil kursları, konferans ve toplantı salonları bulunacak. Ayrıca, akademinin bahçesi amfi tiyatro şeklinde faaliyet gösterecek.

EĞİTİME YAPILAN YATIRIMLARI DESTEKLİYORUZ

Yaşar, kampüsün gençlere en son teknoloji gelişmelerini aktaracağını vurgulayarak, eğitime yapılan yatırımları desteklediğini belirtti. Teknolojinin sürekli geliştiği bir çağda olduklarını ve bu gelişmelere eğitimle ayak uydurulması gerektiğini ifade eden Yaşar, Akademi'nin gençlerin bilimsel projeler üretmelerine olanak tanıyacağını ve bu projelerin gurur kaynağı olacağını söyledi. Gerekli şartların sağlandığını belirten Yaşar, geriye kalanın gençlerin araştıran, sorgulayan bireyler olarak kendilerini geliştirmeleri olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri