11 kez Avrupa Şampiyonu ASKİ Sporlu Taha Akgül ve Serbest Güreş Milli Takımı Ankara'da çoşkuyla karşılandı

Romanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde şampiyon olan Serbest Güreş Milli Takımı, Ankara'da büyük bir coşkuyla karşılandı.

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen karşılama töreninde milli sporcular, aldıkları 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalyayla 31 yıl aradan sonra Avrupa'nın zirvesine çıkmış olmanın gururunu yaşadılar. Tören, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterileriyle renklendi.

Serbest Güreş Milli Takımı'nın teknik direktörü Abdullah Çakmar, kazanılan şampiyonluğun ardındaki emek ve fedakarlıklara dikkat çekerek, "Özverili bir şekilde, fedakarlıklar yaparak çalıştık. Bunun sonucunda da Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirdik ve 8 madalya maçı yaptık. 2024 hedeflerimiz hiçbir zaman bitmeyecek. Olimpiyatlarda da madalyalar alıp milletimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Bu kupayı milletimize hediye ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kariyerinin 11. Avrupa şampiyonluğunu elde eden Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor'lu Taha Akgül ise takım halinde Avrupa şampiyonluğu kupası sevinci yaşamanın kendisi için ilk kez olduğunu belirterek, "Son maçta kazanarak takımıma kupayı getirmek de nasip oldu. Gürcü rakibime yenilseydim onlar şampiyon olacaktı. Böyle bir manevi değeri de oldu şampiyonluğumuzun. Herkesin elini taşın altına koymasıyla birlikte geldi bu kupa. Olimpiyatlar için de yarından itibaren hiç durmadan çalışacağımıza söz veriyoruz. Hedefimiz de orada ikinci kez şampiyon olmak, var gücümüzle çalışacağız. Takım halinde İstiklal Marşı'nı okutup 'Avrupa'nın en güçlüsüyüz' demek çok büyük bir gurur. Herkesi geride bırakıp Avrupa'nın en iyi takımı olduğumuzu kanıtladık." dedi.

11 Avrupa Şampiyonluğu ile çok büyük bir başarı elde eden Akgül'e ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan da tebrik paylaşımı gelmişti. Yavaş, "ASKİ SPOR’umuzun gururu 11. kez Avrupa Şampiyonu. Gururumuzsun Taha Akgül" ifadeleriyle Akgül'ü kutlamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri