15 Temmuz Gazisi Erhami Avcı, o geceyi 8. yıl dönümünde anlattı

15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, o geceyi en yakından yaşayan isimlerden biri olan Gazi Erhami Avcı, yaşadıklarını ve duygularını anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Gazi Erhami Avcı, 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece, vatanını savunmak için sokaklara çıkan milyonlarca vatandaştan biriydi. Darbe girişiminin üzerinden geçen 8 yılın ardından, o gün yaşadığı olayların hâlâ hafızasında taze olduğunu belirten Avcı, "O gece oğlum ile birlikte sokağa çıktık." ifadelerini kullandı.

"DARBELERE ŞAHİT OLDUM AMA BÖYLESİ OLMADI"

Avcı, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Yaşım gereği (68) darbelere şahit oldum ama böylesi olmadı. Bu memleketin batması için uğraşan hain çok ama böyle bir hainlik görmedim. Şükürler olsun ki millet olarak engel olduk. Dünyaya tankların ve uçakların önüne engel olabileceğimizi gösterdik. 15 Temmuz 2016 gecesi MİT’in yakınında oturuyordum. Ateş sesleri yükselince helikopter ateş ediyor dedim ama eğitim olduğunu düşündüm, böyle bir hainlik aklımın ucundan bile geçmedi. Çıktık MİT’e gittik ve oradaki nöbetçi asker 'Yaklaşmayın' dedi. Asıl girişten bir vatandaş çıktı ve görevli bize, 'Siz burada olduğunuz müddetçe değil asker, biz buraya kimseyi koymayız.' dedi."

Onun üzerine oradan ayrıldık ve Genelkurmay’a doğru oğlumla birlikte gittik. Meclise ilk atılan bombada yakındaydık. 15 dakika sonra helikopter bulunduğumuz yeri taramaya başladı. Oğlumla beraber yere uzandık. Omzumda bir şey hissettim, elimi attığımda kan vardı. Oğluma 'Ben vuruldum' dedim. O da 'Bende bir şey yok' diyerek kalktı ayağa ama bir bakmışız o da bacaklarından ve ayağından vurulmuştu. Etrafımıza baktığımızda her yer kandı ve çoğu herkes vurulmuştu. Hâlâ o gün gibi hatırlıyorum. Oradan ayrılmak zorunda kaldık. Hastaneye gittik ve 50 günde anca tedavi edildik. Allah bu vatana bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum."

Avcı, konuşmasının sonunda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, "O gece gösterdiğimiz birlik ve beraberlik, ülkemizin ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdi." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri