2024 Avrupa Hareketlilik Haftası Başkent’te coşkuyla kutlanacak

16-22 Eylül tarihleri arasında dünya genelinde kutlanan "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Başkent’te çeşitli etkinliklerle bu özel haftayı karşılayacak.

“Paylaşımlı Kamusal Alanlar” teması altında gerçekleştirilecek etkinlikler, 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve geniş bir yelpazede, 7’den 70’e herkese hitap edecek.

Haftanın başlangıcında, 16 Eylül Pazartesi günü EGO Genel Müdürü Dr. Taylan Engin’in açılış konuşması ile programlar start alacak.

GÜVENLİ BİSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ

17-18 Eylül tarihlerinde, EGO Bisiklet Kampüsü’nde düzenlenecek bu eğitim, özellikle kadınlar ve çocuklar için bisiklet kullanma farkındalığını artırmayı amaçlıyor.

GENÇLER VE GENÇ KALANLAR BİRLİKTE YÜRÜYOR

19 Eylül Perşembe günü 10.00-13.00 saatleri arasında Çubuk-1 Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşecek bu etkinlikte, gençler ve genç kalanlar birlikte yürüyüş yapacak.

İŞE BİSİKLETLE GİDİYORUM

20 Eylül Cuma günü sosyal medyada düzenlenecek bu kampanya, bisikletle işe gitmeyi teşvik edecek.

ÇOCUKLAR İÇİN BİSİKLET SÜRÜŞ ŞENLİĞİ VE TİYATRO GÖSTERİSİ

21 Eylül Cumartesi günü 16.00-18.00 saatleri arasında Gazi Park Atatürk Orman Çiftliği’nde, çocuklar için bisiklet sürüş şenliği ve eğlenceli bir tiyatro gösterisi düzenlenecek.

OTOMOBİLSİZ PAZAR GÜNÜ

Haftanın son günü olan 22 Eylül Pazar günü, 10.00-18.00 saatleri arasında bir cadde trafiğe kapatılacak ve gün boyunca çeşitli etkinliklerle dolu bir program sunulacak.

EGO Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu etkinlikler, sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmek ve şehirdeki kamusal alanları daha erişilebilir hale getirmek amacıyla hazırlandı. Avrupa Hareketlilik Haftası, şehirlerin ve belediyelerin sürdürülebilir ulaşım politikalarını desteklemeyi ve halkın bu konuda bilinçlenmesini sağlamayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri