ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN
Okçu, "Ankara'da balık sezonu sıcaklıkların düşmesi ile birlikte daha fazla tercih ediliyor. Özellikle Eylül ayının 10 ve 15 arası çok rağbet görüyor ve mayıs ayının sonuna kadar Ankaralılar aralıksız bir şekilde balık yemeye devam ediyor" dedi.
ANKARA, TÜRKİYE’DE BALIĞIN EN TAZE YENİLDİĞİ YERDİR
Balıkçı Okan Okçu, Ankaralıların taze balık yeme konusunda şanslı olduğunu belirterek, "Ankara, Türkiye'de en taze balığın yenildiği yerdir. Sahil yerlerinin kendi denizi varsa Ankara'nın en azından 13-14 tane denizi var. Çünkü her noktadan Ankara'ya deniz gelmektedir. Karadeniz olsun, Marmara olsun, Ege olsun, Akdeniz olsun bütün sahil yerlerinden Ankara ortak nokta olduğu için bütün balıklar hızlı bir şekilde tam sevkiyatta gelmektedir" diye konuştu.
ANKARALILAR BOL BOL BALIK YESİNLER
Deneyimli Balıkçı Okan Okçu, Ankaralılara balık yeme tavsiyesinde bulunarak, "Ankaralılar bol bol balık yesinler. Balık, protein ve omega-3 açısından çok zengin bir besin kaynağıdır. Balık, kalp, damar ve beyin sağlığı için çok faydalıdır. Bu değerli besin kaynağından sık sık faydalanmakta yarar var” diyerek önerilerde bulundu.
BALIKÇINIZIN TAVSİYELERİNİ DİNLEYİN
Mevsim balıkları hakkında da vatandaşı bilgilendiren deneyimli balıkçı Okan Okçu, "Bu mevsimde istavrit, hamsi, barbun ve mezgit gibi balıkların mevsimidir. Mevsim hareketli olduğu için takip edip ya da balığı tanıyacaksınız ya da balıkçıyı tanıyacaksınız. Balıkçınıza uyup, onun tavsiyelerini dinlerseniz o zaten size mevsimin hangi balığına göre olduğunu söyler ve doğru yönlendirir" ifadelerini kullandı.