27 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 27 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Dün İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 45'e yaralıların sayısı 249’a yükseldi.

Türkiye’den gelişmeler

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalkmasına ilişkin olarak "Bir gün uygun ortam olur ilk sorum bu olacak. O kadar zor koşullarda mücadele verdik ki. Yorum yapıyorsan o günün atmosferine bakacaksın. Bir akıl tutulması var.” dedi ve adaylığına dair eleştirilere cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Anayasası Sivil Anayasa Güçlü Türkiye Sempozyumu'na katılarak, ''27 Mayıs Darbesi adım adım uygulanan bir provokasyonun sonucudur.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, İspanya'nın Filistin'i devlet olarak tanıma kararını takdirle karşıladığını belirterek bu adımın bölgede barış ve adaletin sağlanması ile iki devletli çözüm çabalarına katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi Şabanoğlu Mahallesi'nde bulunan bir yatak fabrikasında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Fabrika çalışanlarının durumu bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklu bulunan sosyal medya ünlüsü Dilan Polat'ın tahliye talebi mahkeme tarafından reddedildi. Bunun yerine, Polat'ın 3 ay boyunca Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmesi kararlaştırıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yaptığı canlı yayında provokatif ifadeler kullanan astrolog Meral Güven'in "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan gözaltına alındığını duyurdu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde dün akşam meydana gelen zincirleme kazada otobüs sürücüsü tutuklandı.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından denetlenen Başkent Marketlerde, haftanın güncel et fiyatları belli oldu. Kuzu Kol: 549 TL/kg
- Kuzu But: 569 TL/kg
- Antikot: 620 TL/kg
- Dana Gulaş: 555 TL/kg
- Dana Kuşbaşı: 529 TL/kg
- Dana Rulo Döş: 510 TL/kg
- Dana Nuar: 559 TL/kg

Ankara’da 2 yamaç paraşütünün havadayken birbirine dolanması sonucu yaşanan kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Atapark Mahallesi'nde bir gecekondu yangınında 1 kişi hayatını kaybetti.

Ankara-Bolu karayolunda seyir halinde olan bir yolcu otobüsü, aniden çıkan yangın sonucunda alevlere teslim oldu. Otobüste bulunan 10 yolcu ve 3 personel yangından yara almadan kurtulmayı başardı.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, vatandaşlarla daha yakın temas kurarak sorunları yerinde tespit etmek ve çözüm üretmek amacıyla sokaklarda olacaklarını belirtti.

İsrail'in Gazze'deki Refah kentinde gerçekleştirdiği saldırılar, Ankara'da büyük yankı uyandırdı. İsrail'in Filistinlilerin yaşadığı çadırlara düzenlediği ve birçok Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırılar, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde Köklü Değişim Derneği öncülüğünde protesto edildi.

Ankaragücü küme düştükten sonra Ankaralı siyasiler kalemi eline alarak Ankaragücü'ne destek mesajları yayınladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların toplu taşıma konusunda yaşadığı sorunları yerinde dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla ilçe ziyaretleri gerçekleştiriyor. EGO Genel Müdürü Dr. Taylan Engin, Çubuk ve Etimesgut'tan sonra Beypazarı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi.

Spor dünyasından gelişmeler

1461 Trabzon, Vanspor FK'yi 2-0 yendiği ilk maçın ardından, Van'da oynanan rövanş maçında 1-1 berabere kalarak 2. Lig Play-off finaline yükseldi.

TFF 2. Lig Play-off karşılaşmasında Kastamonuspor, sahasında Iğdır FK'yi konuk etti. İlk maçı 2-1 kazanan Iğdır FK, deplasmanda da 3-1 galip geldi. Iğdır FK ve 1461 Trabzonspor finalde karşılaşacak ve kazanan TFF 1.Lig’e yükselecek.

Rafael Nadal, Roland Garros'a ilk turda veda etti.

"İnşallah final maçında oynarım, oynamazsam da hiçbir problem yok," diyen Arda Güler, Şampiyonlar Ligi'nde bu kupayı kazanan ilk Türk futbolcu olmayı arzuladığını belirtti.

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 finalleri öncesinde İtalya ve Polonya ile oynayacağı özel maçlar için hazırlıklarını TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanlarla sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri