29 Ekim'de Seymenler ve Bacıerenler'den anlamlı etkinlik!

Cumhuriyetin 101. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlamaya hazırlanan Ankara Kulübü Derneği, Seymen ve Bacıerenlerle birlikte anlamlı bir etkinlik düzenliyor.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Cumhuriyet Bayramı’nı teröre ve hainlere inat kenetlenerek kutlayacaklarını belirterek, “Seymen ve Bacıerenler olarak, 29 Ekim Salı günü saat 18.00’de Gölbaşı’nda düzenlenecek meşale yürüyüşünde Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşayacağız,” dedi. Gölbaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, halkın katılımıyla bir bayram havasında geçecek.

CUMHURİYET COŞKUSUNA DAVET

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyetin 101. yılına yakışır bir kutlama gerçekleştireceklerini belirten Özaslan, “Gölbaşı’ndaki yürüyüşe tüm Seymen ve Bacıerenlerimizi, dernek üyelerimizi ve vatandaşlarımızı davet ediyorum. Bu coşkuyu hep birlikte paylaşalım,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Ankara Kulübü Derneği üyeleri gün boyunca birçok Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliğinde yer alarak Cumhuriyet ruhunu halkla birlikte yaşayacak.

TUSAŞ SALDIRISINA TEPKİ: ŞEHİTLERE RAHMET, YARALILARA ŞİFA DİLEĞİ

Konuşmasında kısa süre önce TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısına değinen Dr. Özaslan, “Milletimizi derinden yaralayan hain saldırıyı lanetliyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum,” dedi. Bu saldırılara rağmen milletçe Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkacaklarını vurgulayan Özaslan, Cumhuriyet Bayramı’nın birlik ve beraberlik ruhunu daha da güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

ANKARA KÜLTÜRÜNÜ YAŞATAN GÖSTERİLER İLE SEYMEN VE BACIERENLER SAHADA

29 Ekim’deki kutlamalar kapsamında Seymen ve Bacıerenlerin geleneksel gösterilerinin Gölbaşı halkına sunulacağı etkinlikte, Ankara kültürünü yaşatma ve aktarma misyonunu sürdüren dernek üyeleri, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. Özaslan, “Seymen ve Bacıerenlerin katılımıyla Cumhuriyetimizin gurur ve coşkusunu yaşatmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık,” diyerek etkinliğin önemini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri