3. Uluslararası Otomotiv Bilimi ve Teknolojisi Sempozyumu yapıldı

Gazi Üniversitesi ve Türkiye Otomotiv Mühendisleri Derneği'nin düzenlediği 3. Uluslararası Otomotiv Bilimi ve Teknolojisi Sempozyumu Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Gazi Üniversitesi ve Türkiye Otomotiv Mühendisleri Derneği'nin düzenlediği 3. Uluslararası Otomotiv Bilimi ve Teknolojisi, ISASTECH 2023 Sempozyumu'nun açılışı Kırşehirli Bilim İnsanı Assoc Prof. Ahmet Kılıç tarafından Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sempozyum 7-8 Eylül tarihlerinde yapıldı ve toplam 94 bildiri, 6 farklı ülkeden 8 bildiri ile 19 katılımcı, Türkiye’den 27 üniversiteden 180 katılımcı, sektörden 26 firmadan 130 katılımcı yer aldı.

SEMPOZYUMDA ÖNEMLİ İSİMLER YER ALDI

ISASTECH 2023, Türkiye’den ve dünyanın önde gelen otomotiv sektörünü temsil eden üst düzey yöneticilerin yanı sıra, birçok yerli ve yabancı devlet yetkilileri ve bilim insanları katılım sağladı. Burada otomotiv sektörünün geleceği konuşuldu. Sempozyum akademi, önde gelen Ar-Ge kurumları, devlet kurumları ve sektörden birçok uzmanla yakın işbirliği ortamı sağlıyor. Etkinlik, araştırmacıların, bilim insanlarının, mühendislerin, teknoloji uzmanlarının ve uygulayıcıların otomotiv sektöründeki gelişmeleri, zorlukları, fırsatları ve gelecekteki eğilimleri tartışmaları için bir ortam yarattı.

AÇILIŞI ASSOC PROF. AHMET KILIÇ GERÇEKLEŞTİRDİ

3. Uluslararası Otomotiv Bilimi ve Teknolojisi ISASTECH 2023 Sempozyumu’nun açılış konuşmasını Avrupa’nın ve dünyanın en büyük teknoloji firmasında bilim insanı olarak çalışmakta olan ve Türkiye’deki bir üniversitemizde mühendislik ve mimarlık fakültesinde genç mühendislerimize ders veren, alanında 40’a yakın patenti olan, dünyanın çok yerinde yayınlanmış dergi ve kitapları bulunan Assoc Prof. Ahmet Kılıç gerçekleştirdi. Kendi alanında yapmış olduğu projelerle dünyaya adını duyuran Türk Bilim İnsanı Assoc Prof. Ahmet Kılıç konuşmasında,“ Elektrikli ve Otonom Araçlar ve Şarj Sistemlerinin Geleceği “ konusunda çok önemli bilgiler verdi. Assoc Prof. Ahmet Kılıç’ın bu konuşması otomotiv sektörüne bilimsel ve teknolojik olarak büyük katkılar sunacağı öngörülüyor.

Bilim İnsanı Assoc Prof. Ahmet Kılıç’a Avrupa’da ve dünya çapında yapmış oldukları bilimsel ve teknolojik çalışmalarından dolayı ve ISASTECH 2023 Sempozyumu'na yapmış olduğu katkıdan dolayı onur plaketi verildi.

GAZETECİ YAZAR ÜNAL KAYA: ''BİLİM ADAMLARIMIZLA GURUR DUYUYOR VE DESTEKLİYORUZ''

Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı, Gazeteci Yazar Ünal Kaya, “Günümüz ve geleceğin Teknolojisi olan Elektrikli ve Otonom Araçlar konusunda çok önemli çalışmaları olan Assoc Prof. Ahmet Kılıç başta olmak üzere Türk bilim adamlarımızın dünyanın önde gelen firmalarında ülkemizi gururla onurla temsil ettikleri için ve ülkemize sunacakları önemli katkılardan dolayı bizler de teşekkür ediyoruz. Her alanda ülkemizi layıkıyla temsil eden bilim adamlarımızla gurur duyuyor ve destekliyoruz .” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri