35. Ankara Film Festivali’nin Onur Ödülleri açıklandı

35. Ankara Film Festivali'nde, farklı alanlarda verilen ödüller sahiplerini buldu. Bu yılki Aziz Nesin Emek Ödülü, Sanat Çınarı Ödülü ve Kitle İletişim Ödülleri kazananları açıklandı

Ayrıca üçüncü kez verilecek Vakıf Özel Ödülleri de duyuruldu. Aziz Nesin Emek Ödülü, usta sanatçı Müjdat Gezen’e verildi. Gezen, mizah, dram ve toplumsal eleştiriyi ustaca harmanlayan oyunculuğu ve sanata adanmış yaşamı nedeniyle ödüle layık görüldü.

Sanat Çınarı Ödülü ise dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer’e verildi. Kutluer, sihirli flüt olarak tanınması, flütle geliştirdiği çok yönlü anlatım dili ve uluslararası bir etkinliğe dönüştürdüğü müzik festivaliyle bu ödüle layık görüldü.

Kitle İletişim Ödülü ise prodüktör Kurtuluş Özyazıcı’ya verildi. Özyazıcı’nın Ankara Radyosu’nda yaptığı belgesel, müzik ve eğitim programlarına katkıları, radyo yayıncılarına verdiği eğitimler ve sinema üzerine kalıcı eserler üretmesi nedeniyle bu ödül kazandı.

Bu yıl üçüncü kez verilen Vakıf Özel Ödülleri, yönetmen, yapımcı ve kurgucu olarak birçok projede yer alan Selda Taşkın ile tiyatro ve sinemadaki başarılarıyla dikkat çeken oyuncu Berkay Ateş’e verildi.

Taşkın, reklam, film ve animasyon projelerindeki başarısıyla, Ateş ise sinema ve tiyatrodaki etkileyici performanslarıyla ödüle değer bulundu. Festivalin ödülleri, 7 Kasım’da düzenlenecek açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri