60 yaşındaki karton toplayıcısı: "Hayat zaten zor, daha da zorlaştırmayın!"

Ankara, Kale Çarşısı’nda karton toplayarak geçimini sağlamaya çalışan 60 yaşındaki Habip Acar, özgürce çalışma alanı istiyor..

Çocukluğundan beri bu işi yaptığını söyleyen Acar, zabıta tarafından üç kez arabasının alındığını ve artık esnafın yardımıyla karton topladığını belirtti.

ESNAFLARIN YARDIMI İLE KARTON TOPLUYOR

Habip Acar, esnafların yardım elini uzattıkları için mutluluğunu belirterek, "Kale çarşısındaki esnaf abiler sağolsunlar bana karton toplamam için yardımcı oluyorlar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Boşa çıktan kartonları dükkanın köşesine koyuyorlar ben de alıp kağıt toplama yerine götürüyorum. Bu şekilde yaşamımı sürdürüyorum” diyerek yaşam mücadelesini paylaştı.

YETKİLİLERDEN SERBEST ÇALIŞMA TALEBİ

Karton toplayarak yaşamını idame ettiren Hapip Acar, “Eskiden kağıt toplama arabam vardı ama zabıta onları aldı elimden. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle mecburen bu işi yapmak zorundayım ifadelerini kullandı. Acar, “Çalışmazsam ekmek yiyemem. Arabasız kalınca ben de artık bu şekilde çalışıyorum. Büyüklerimden, yetkililerden tek isteğim, arabalarımızı almasınlar bizi serbest bıraksınlar, biz de rahat rahat çalışalım. Hayat zaten çok zor. Bu zorlu hayatta, yaşamlarımızı daha fazla zorlaştırmasınlar. Tam aksine bize destek olsunlar” sözleriyle sesini duyurmaya çalıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri