7 il Ankara'da buluştu: Yöresel şölen o adreste!

Altınpark Expo Center'da düzenlenen yöresel yemek şenliği, Diyarbakır, Van, Muş, Mardin, Bitlis, Kahramanmaraş ve Siirt lezzetlerini ziyaretçilere sunarken, organizasyon yetkilisi Ali Rıza Süleymanoğlu etkinliğin bir başka amacının da ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara Altınpark Expo Center'da düzenlenen Diyarbakır, Van, Muş, Mardin, Bitlis, Kahramanmaraş ve Siirt yöresel ürünler yemek şenlikleri bugün kapılarını Başkentlilere açtı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen lezzetleri bir araya getiren şenlik, 22 Eylül'e kadar devam edecek. Etkinlik, bölgesel ürünlerin tanıtılmasının yanı sıra depremden etkilenen illerin de ekonomilerine katkı sağlamayı hedefliyor.

"YÖRESEL LEZZETLERİ TANITMANIN YANI SIRA ÜLKE EKONOMİSİNE CAN VERMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Şenliği düzenleyen Yetiştirme Yurtları Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Rıza Süleymanoğlu, etkinliğin amacının yalnızca yöresel lezzetleri tanıtmak olmadığını vurguladı. Süleymanoğlu, yaptığı açıklamada, şenliklerin Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen iller başta olmak üzere tüm Türkiye'de düzenlenmesi için çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, yetiştirme yurtlarından ayrılan gençlere yönelik projeleri olduğunu ifade etti.

"Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki yetiştirme yurtlarından ayrılan gençlerimizi bir araya getirip etkinlikler düzenliyoruz. Bu gençlere istihdam sağlamayı ve onlarla birlikte Türkiye'nin 81 ilinde bu şenlikleri organize etmeyi hedefliyoruz. Fuarcılar olarak ekonomiye can verme, depremin yaralarını sarma misyonuyla hareket ediyoruz," diyen Süleymanoğlu, özellikle depremden etkilenen 11 ile odaklandıklarını belirtti.

"ANKARA'DA FUARLARA KATILIM ÖNCEKİ YILLARA GÖRE DÜDÜK"

Ankara'da gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki sirkülasyonunun, ekonomik durumlardan kaynaklı olarak önceki yıllara göre düşük kaldığını söyleyen Süleymanoğlu, yine de şenliklerin büyük bir ilgi gördüğünü vurguladı. Altınpark Expo Center'daki organizasyonda katılımcılar, birbirinden lezzetli yöresel yemekleri tatma fırsatı bulurken, aynı zamanda depremzedelere destek olma imkânı da buluyor.
22 Eylül'e kadar sürecek olan şenlikte, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin özgün tatlarını keşfetmek isteyen Başkentlileri zengin bir gastronomi şöleni bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri