ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN
Ankara Altınpark Expo Center'da düzenlenen Diyarbakır, Van, Muş, Mardin, Bitlis, Kahramanmaraş ve Siirt yöresel ürünler yemek şenlikleri bugün kapılarını Başkentlilere açtı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen lezzetleri bir araya getiren şenlik, 22 Eylül'e kadar devam edecek. Etkinlik, bölgesel ürünlerin tanıtılmasının yanı sıra depremden etkilenen illerin de ekonomilerine katkı sağlamayı hedefliyor.
"YÖRESEL LEZZETLERİ TANITMANIN YANI SIRA ÜLKE EKONOMİSİNE CAN VERMEYİ HEDEFLİYORUZ"
Şenliği düzenleyen Yetiştirme Yurtları Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Rıza Süleymanoğlu, etkinliğin amacının yalnızca yöresel lezzetleri tanıtmak olmadığını vurguladı. Süleymanoğlu, yaptığı açıklamada, şenliklerin Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen iller başta olmak üzere tüm Türkiye'de düzenlenmesi için çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, yetiştirme yurtlarından ayrılan gençlere yönelik projeleri olduğunu ifade etti.
"Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki yetiştirme yurtlarından ayrılan gençlerimizi bir araya getirip etkinlikler düzenliyoruz. Bu gençlere istihdam sağlamayı ve onlarla birlikte Türkiye'nin 81 ilinde bu şenlikleri organize etmeyi hedefliyoruz. Fuarcılar olarak ekonomiye can verme, depremin yaralarını sarma misyonuyla hareket ediyoruz," diyen Süleymanoğlu, özellikle depremden etkilenen 11 ile odaklandıklarını belirtti.
"ANKARA'DA FUARLARA KATILIM ÖNCEKİ YILLARA GÖRE DÜDÜK"
Ankara'da gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki sirkülasyonunun, ekonomik durumlardan kaynaklı olarak önceki yıllara göre düşük kaldığını söyleyen Süleymanoğlu, yine de şenliklerin büyük bir ilgi gördüğünü vurguladı. Altınpark Expo Center'daki organizasyonda katılımcılar, birbirinden lezzetli yöresel yemekleri tatma fırsatı bulurken, aynı zamanda depremzedelere destek olma imkânı da buluyor.
22 Eylül'e kadar sürecek olan şenlikte, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin özgün tatlarını keşfetmek isteyen Başkentlileri zengin bir gastronomi şöleni bekliyor.