7 yıl önce Ankara Mamak Kartaltepe Mahallesi’nde yer alan Cami-Cemevi FETÖ projesi sağlık merkezine dönüşecekti, 7 yıldır aynı!

Mamak Kartaltepe Mahallesi sakinlerini mutlu eden ve 2013 yılında temelleri atılan Camii-Cemevi projesi, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası sağlık merkezine dönüşecekti ancak hala ilk günkü gibi duruyor. Projede 2017’den bugüne belirsizlik sürüyor…

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Vakıflar Genel Müdürlüğü, kamuoyunda "FETÖ projesi" olarak bilinen Mamak'taki Camii-Cemevi projesinin arazisini Sağlık Bakanlığına devretti. Devir işlemlerinin ardından sağlık merkezi ve hastane olarak yapımına devam edilmesi beklenen projenin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen hiçbir ilerleme kaydedilmedi.

HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YOK

Zamanında birçok tartışmaya ve olaya sahne olan Camii-Cemevi projesi, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra "FETÖ projesi olduğu" gerekçesiyle durduruldu. Projenin kamu kurumlarınca değerlendirilmesi için yerel yöneticiler ve merkezi idare pek çok adım attı.

2013 yılında temelleri atılan projenin aslında FETÖ’nün toplumun her kesimine sızma stratejisi uyguladığı ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde "dinler arası diyalog" kapsamında Cami-Cemevi projesi başlattığı birçok iddianamede yer aldı. O dönem mahalle muhtarları ile görüşen Vali Ercan Topaca, ‘halkın talebi önemli’ diyerek görüşmeye birçok bakanlık ve belediye yöneticilerini de davet etti.

Bu kapsamda başlatılan çalışmalar sonrasında 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından projenin gerçek yüzünün ortaya çıkması ile beraber, Vakıflar Genel Müdürlüğü arazisi olan bölge, Sağlık Bakanlığına devredilerek sağlık merkezi ve hastane yapımına karar verildi.

Mamak Belediyesi tarafından yapımı üstlenen proje kaderine terk edildi. Bölgede yaşayan halk ise imza toplayarak burasının sağlık merkezi olmasını istemişti ancak inşaatta herhangi bir çalışmanın olmadığı görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri