71 yaşındaki Huriye Teyze'nin hayali gerçek oldu

Sincan Belediyesinin hobi ve meslek edindirme kurslarında her yaştan hanımlar el becerilerini geliştirme fırsatı yakalıyor. İğne oyası kursuna katılarak yıllar boyunca ertelediği hayaline kavuşan 71 yaşındaki Huriye Teyze de, azmiyle herkese örnek oluyor. Kursa bir aydır devam ettiğini belirten Huriye Teyze, kısa sürede iğne oyasının inceliklerini öğrendiğini söyledi.

Sincan Belediyesinin kursları 7’den 70’e her kesimden insanın hayatına dokunuyor. Çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik kurslara yoğun ilgi var. Kurslara katılanlar kadınlar hem kişisel gelişime hem de ev ekonomisine katkı sağlıyor. İğne oyası kursuna katılarak yıllar boyunca ertelediği hayaline kavuşan 71 yaşındaki Huriye Teyze de, azmiyle herkese örnek oluyor.

Kursa bir aydır devam ettiğini belirten Huriye Teyze, kısa sürede iğne oyasının inceliklerini öğrendiğini söyledi. Yeni bir ortama girerek sosyalleşme imkanı bulduğunu dile getiren Huriye Danış, kursa başlamadan önce iğne oyası bilmediğini belirterek, “Başlamadan önce hiçbir şey bilmiyordum. 71 yaşındayım iğne oyasını burada öğrendim. Kursun devamını istiyorum.” dedi.

Hayallerini Sincan Belediyesi sayesinde motiflere döktüğünü aktaran Huriye Teyze, “Bir havlu, üç yemeni yaptım. Şimdi de elimdeki dördüncü yemeniyi bitiriyorum. İğne oyası yapmayı çok istiyordum sonunda muradıma erdim.” şeklinde konuştu.

Kurs Eğitmeni Dilek Eskioğlu, kursun kadınların kişisel gelişimine katkı sunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Hanımlar buraya mutlaka her gün gelirler. Hem sohbet ederler hem çaylarını içerler hem sosyalleşirler hem de oya yaparlar. Burada hobi amaçlı iğne oyası öğrendiler. Bence çok güzel bir şey, ileride bunu maliyete de dökebilirler. Hanımlara bu imkanı tanıyan Başkanımız Sayın Murat Ercan’a teşekkür ederiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri