ABB AK Parti Grup Başkanvekili Yalçın: ''Mansur Yavaş ilk defa bu kadar çaresiz bir açıklama yaptı''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın SGK borçlarına ilişkin olarak geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasına AK Parti'den tepki geldi. ABB AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, AK Parti Ankara İl Başkanlığında bugün düzenlediği basın toplantısında, ''Mansur Yavaş ilk defa bu kadar sinirli ve bu kadar çaresiz bir şekilde açıklama yapmıştır.'' dedi.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın belediyenin borç bilgileri ile ilgili yaptığı basın toplantısına AK Parti'den yanıt geldi.

ABB AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, bugünkü basın açıklamasında ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından verilen rakamların ve açıklanan bilgilerin yanlış olduğu öne sürerek, kamuoyunun yanlış yönlendirdiğini söyledi.

''ABB BORÇ REKORU KIRDI''

225 milyon lira olan borcun 5 Yılda 5.7 milyara ulaştığını söyleyen Yalçın, ''Mansur Yavaş ilk defa bu kadar sinirli ve bu kadar çaresiz bir şekilde açıklama yapmıştır.'' ifadelerini kullandı.

Bakanlığın verilerini göstererek konuşmasına devam eden Yalçın, ''Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu bulunan belediyelerin listesi kamuoyuyla paylaşılmıştır. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki, tüm belediyeler arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi en borçlu belediye olarak adeta borç rekoru kırmış ve Türkiye birincisi olmuştur. Zaten belediye yönetimi bu rakamlarla ilgili herhangi bir itirazda bulunmamaktadır.'' ifadelerine yer verdi.

''İLK DEFA BU KADAR ÇARESİZ BU KADAR ÖFKELİ''

Ankara Büyükşehir Belediyesinin iflasa doğru sürüklendiğini iddia eden Nihat Yalçın, "Mansur Yavaş ilk defa bu kadar çaresiz, bu kadar öfkeli, bu kadar panik halinde kamuoyu önünde hesap vermek zorunda kalmıştır.'' diye konuştu.

Yalçın, Mansur Yavaş'a yönelik olarak eleştirilerini sertleştirip şunları kaydetti: ''Yaşanan irtifa kaybının ardından yalan yanlış birçok bilgi ile kamuoyunda algı oluşturmaya çalışmış, doğruları manipüle etmiştir."

Mansur Yavaş'ın açıklamalarını hatırlatarak konuşmasına devam eden Yalçın, "Sayın Yavaş basın toplantısında yine geçmiş döneme atıfta bulunarak sürekli 'Engellediler, çalıştırmadılar, meclisten borçlanma yetkisi istedik, borçlanma yetkisi vermediler. Kendileri pandemi döneminde kredi kullandı deprem döneminde kredi kullandı. Bizim kredi kullanmamıza izin vermediler.' ifadeleri kullanmıştır.'' dedi.

"ANKARA'YA DEĞER KATACAK BİR TANE VİZYON PROJENİZ OLDU MU?"

ABB AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Ankara'da hemşehrilerimizin yaşamını kolaylaştıracak bir tane projeniz oldu mu? Adeta kangren haline dönüşmüş trafik sorununu çözecek, ulaşım sorununu çözecek bir tane projemiz oldu mu? Maalesef yönetim ortada 52 milyar ek kaynak kullanma yetkisi verildiği halde Sayın Yavaş! 'Çalıştırmadılar, engellediler!' diye yalan beyanda bulunarak milletimizin gözünün içine baka baka yalan söylemeye utanmıyor musunuz?"

''ABB BASİRETSİZ VE LİYAKATSİZ KADROLAR İLE İFLASA SÜRÜKLENMEKTEDİR''

"Mansur Yavaş'ın bu ifadeleri geçtiğimiz 5 yılda sürekli kullandığını ve mağdur edebiyatı oluşturduğunu belirten Yalçın, '' Aynı edebiyata yine devam etmektedir. Bakın sizlere şimdi burada doğrusunu açıklayacağız. Geçtiğimiz beş yılda benim de meclis üyesi olarak görev yaptığım Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde 12 defa, toplamda 31 Milyar 791 Milyon liralık kredi yetkisi verildi. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylemeye utanmıyor musunuz sayın Yavaş! Ankara Büyükşehir Belediyesi beceriksiz, basiretsiz ve liyakatsiz kadrolar ile iflasa sürüklenmektedir! Yalan söylediklerini bildiğimizi biliyorlar, ama artık yeter!''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri