Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalesi İç Kale 3. Etap Çalışmaları doğrultusunda, 11'i resmi olarak tescillenmiş ve 77'si tescilsiz olmak üzere toplamda 88 yapıyı restore ediyor.
248 YAPI YENİLENECEK
Ankara Kalesi'nin İç Kale bölgesinde gerçekleştirilen çalışmaların 1. ve 2. aşamaları başarıyla tamamlandı. Şu an ekipler, 3. etap çalışmalarında aktif bir şekilde göreve devam ediyor. Sokak Sağlıklaştırma Projesi çerçevesinde; 77 tanesi resmi olarak tescillenmiş, 171 tanesi ise tescilsiz olmak üzere toplamda 248 yapı, yenileme sürecinden geçecek. 2024 yılına kadar Ankara Kalesi'nde bulunan geleneksel Ankara evlerinin tamamı, restore edilecek.
ÇALIŞMALAR İÇİNDE YAŞAYAN VATANDAŞLAR MAĞDUR EDİLMEDEN YAPILIYOR
Ankara Kalesi, nadir görülen bir özellik taşıyarak içinde yaşam alanları barındıran ender kalelerden biri olarak biliniyor.. Sağlıklaştırma çalışmaları, bu kimlikli yaşam alanlarını korumak ve kent bakım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla büyük bir özenle yürütülüyor. Proje kapsamında evlerin dış cepheleri hava koşullarına daha dayanıklı hale getirilirken, belirlenen bölgelerdeki evlerin sokağa bakan cephelerindeki hasarlı duvarlar, çatılar, kapılar ve doğramalar, özgün yapısına uygun bir şekilde restore ediliyor. Tarihi sokakların bütünlüğü ve gelecek nesillere aktarılması için yapılan tadilat ve tamirat işlemleri, içinde yaşayan vatandaşları mağdur etmeden gerçekleştiriliyor. Kaldırımlar, aydınlatmalar ve çevre düzenlemeleri gibi geniş kapsamlı çalışmalarla Ankara Kalesi'nin cazibe merkezi olma hedefi gözetiliyor.