ABB Ankara tarihini üniversite öğrencileriyle buluşturuyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Başkent'in köklü tarihine ve kültürel varlıklarına sahip çıkmak adına yürüttüğü çalışmalar, son dönemde Erimtan Müzesi'nde düzenlenen seminerle gençlerle buluştu.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş'in katılımıyla gerçekleşen bu seminerde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin Sosyoloji Bölümü öğrencilerine Ankara genelinde yürütülen projeler ve restorasyon çalışmaları hakkında detaylı bir sunum yapıldı.

Ödemiş'in önderliğinde sunulan bilgiler, özellikle Ulus Tarihi Kent Merkezi ve çevresindeki çalışmaların yanı sıra merkez ve çevre ilçelerde gerçekleştirilen faaliyetleri kapsıyor. Bu projelerin ana hedefi, Başkent'in zengin kültürel mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarmak için yapılan çalışmaları öğrencilere aktarmak...

‘‘YENİ HEMŞEHRİLERİMİZE ANKARA’MIZIN TARİHİNİ ANLATMA OLAĞINI BULDUK’’

Çankaya Üniversitesi öğrencilerinden sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerine Başkentin tarihini anlattıkları için çok mutlu olduğunu dile getiren Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş; ‘‘Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencilerini bugün Ulus’ta misafir ettik. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kent genelinde yapmış olduğumuz koruma restorasyon projelerimizi kültürel mirasımıza olan yaklaşımlarımızı paylaştık. Pek çoğu Ankara dışından gelen öğrencilerimize, Ankaralı yeni hemşehrilerimize Ankara’mızın tarihini ve geçmişini anlatma olanağını bulduk. Başkent ve Cumhuriyet oluşumuzun yüzüncü yılında yapılan etkinlikler her zaman değerli ama özellikle 100 yıl dediğimiz bu süreç içerisinde Ankara’ya ilişkin yapmış olduğumuz hem koruma hem tanıtım hem de bilgilendirme çalışmalarının çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman dile getirdiğimiz gibi yaptığımız bu nitelikli projeler burayı önemli bir cazibe merkezi hâline dönüştürdü. Geçmişte insanların gelmekten çekindiği bu alan şimdi üniversitelerimizin ders yaptığı eğitim yuvası haline dönüştü’’ diye konuştu.

VEKAM'DA DA ANKARA TARİHİ KONUŞULDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Ankara Temsilciliği eğitimcilerinden Mimar Faruk Soydemir, Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) tarafından düzenlenen “Kültürel Miras Çalışmaları Çalıştayı IV: Saha, Müze ve Doğal Miras Alanlarında Eğitim Uygulamaları” konulu etkinlikte; Başkentte kültür mirasları üzerinde yürütülen çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri