ÖZEL HABER: ESRA SARI
Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası’nın düzenlediği istişare toplantısı bugün gerçekleşti.
Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ANKESOB) Eski Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıya; Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Tabiat ve Kültür Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş ve ANKESOB’a bağlı diğer esnaf ve sanatkârlar odası başkanları ve üyeler katıldı.
ANKARALILARIN PARASINI BOŞA HARCAMADIK!
Toplantıda konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, ABB’nin şeffaf yönetim anlayışıyla yönetildiğini ifade ederek, ''Belediye başkanı olmadan önce esnafın yanında olacağız, ihtiyaç olmayan hiçbir şeye para harcamayacağız demiştik. Bugüne kadar da hiç israf etmeden çalıştık. Şeffaf olacağız, demiştik, verdiğimiz sözleri tuttuk. Asıl hizmet vatandaşın gerçek taleplerini görüp, o sıkıntıları çözmek.'' dedi.
COVID-19 pandemi sürecinde küçük esnafın yanında olduklarını söyleyen Yavaş, şunları kaydetti: “Pandemi döneminde sadece kırtasiyeciler değil birçok sektörü olumsuz yönde etkiledi. Pandemi sürecinde küçük esnaf ve üreticiler mağdur oldu. Kırtasiyeci esnafımızda pandemi sürecinde yardım ettik. Esnafımızın ayakta kalmasını sağlıyoruz.”
POLATLI’YA SUYA KAVUŞACAK!
Yavaş, Rusya-Ukrayna savaşı, iklim krizi gibi birçok etkenin tarım sektörünü ön plâna çıkardığını ve Ankara’nın tarıma uygun bir şehir olduğunu ifade ederek, “Ankara’daki çiftçimizin cebine 4 milyon para girdi. Çiftçiye mazot, gübre yardımı veriyoruz. Ankara halkının parasını boşa götürecek bir şeye yatırım yapmadık. Polatlı’da en büyük sorun su idi. İnşallah Polatlı’ya suyu ocak ayında götüreceğiz.” dedi.
Mansur Yavaş, Ankara’da altyapı sorununa ilişkin olarak: “Ankara ‘da kanalizasyon ve yağmur suyu birbirine karışıyor. Bu durumda küçük bir yağışta şehrin belli noktalarında su birikmesine neden oluyor.” ifadelerini kullandı.
MAMAK METROSUNUN TEMELİNİ MART AYINA GELMEDEN ATACAĞIZ!
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Ankara’nın göç aldığını, şehrin nüfusunun arttığını belirten Yavaş, Ankara’nın en önemli konusunun ulaşım olduğunu kaydederek, “Mamak metrosunu mart ayına gelmeden temel atacağız. Şehrin nüfusu arttı, Çayyolu metrosu bizden öndeki dönemde bitmiş. Şu ana kadar 4 buçuk kat trilyon ödedik. Eski döneme ait borç kalmadı. Kısıtlı imkanlarla yaptık.“ şeklinde konuştu.
Yavaş, 31 Mart 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere ilişkin, “Ankara halkına kötülük ediyorlar. Bu yerel seçimde meclis çoğunluğunu alacağız.” dedi.
KIRTASİYECİ ESNAFI ZOR DURUMDA
Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman ise odaya kayıtlı bin 500’e yakın üye olduğunu belirtti. Arzuman, kırtasiyeci esnafının zor durumda olduğunu ifade ederek, “Eylül ayına geldiğimizde herkes kırtasiyeci. Manav da bile kırtasiye ürünleri satılıyor. Bu duruma yerel yönetimler göz yummamalı.“ dedi.
KIRTASİYELERİ ZİNCİR MARKETLER BATIRIYOR!
Ünlü zincir marketlerin küçük esnafı zor durumda ve mağdur ettiğini vurgulayan Küçükarzuman, “Zincir marketler bizi öldürüyor. 22 iş kolundaki ürünler zincir marketlerde satılıyor. Bir tek kırtasiyeciler için değil diğer sektörde için de geçerli. Emekte sömürü var.” Dedi.
Küçükarzuman, kırtasiye ürünlerine bir sene içinde yüzde 400 zam geldiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Kurşun kalem 1 liraydı. Biz müşterilerimize hediye ederdik. Şimdi kurşun kalemi hediye etme şansımız yok. Ülkemizde üretim yok. Aralık ayında TESK bizi temsil etmiyor. Belediyenizden esnaf daire başkanlığı kurulmasını talep ediyoruz. Daire başkanına esnaf odası başkanı atanması gerektiğini düşünüyorum. Bu sorunlar çözüme kavuşması gerekiyor.”
Konuşmaların ardından esnaf sorunlarını Mansur Yavaş’a anlattı.