ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan 'Metro' açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından Ankara'nın trafik sorunu ve metro hattıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, göreve geldiklerinde hiçbir metro projesinin olmadığını ve bu konuyu öncelikleri arasına alarak ilk günden itibaren çalışmalara başladıklarını belirtti.

Başkan Yavaş'ın resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre, 7,43 kilometrelik Mamak Metro Hattı'nın tüm süreçlerini tamamlayarak ihale aşamasına geldiklerini açıkladı. Ayrıca, 9,63 kilometrelik Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent, 7,69 kilometrelik Keçiören-Ovacık, 14,3 kilometrelik Kızılay-Dikmen ve 11,6 kilometrelik Bağlıca- Devlet Mahallesi Metro hatlarında proje çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

Toplamda 5 ayrı hat için 50,65 kilometrelik metro hattı için gün kaybetmeden çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Yavaş, Havalimanı Metrosu'nun sorumluluğunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda olduğunu vurgulayarak, belediye olarak bu konuda çalışma yapamadıklarını da ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri