ABB çocuk meclisinde oy heyecanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri 29. Dönem Seçimleri için sandık başına geçerek oy kullandı.

Ankara’da yaşayan çocuklar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 29. Dönem Seçimleri için sandık başına geçerek oy kullanma heyecanı yaşadı. Seçim sonuçlarına göre belirlenecek 150 yeni üye, 27 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Başkanlık Divanı Seçimlerinde 29. Dönem Başkanı ve Divan Üyelerini seçmek için tekrar sandığa gidecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocuklardan esinlenerek hayata geçirdiği projelere hız kesmeden devam ediyor. 9-14 yaş grubundaki çocuklar, Çocuk Meclisi’nin 29. dönem seçimleriyle, hem seçme hem de seçilme hakkını kullanma deneyimi yaşadılar.

DİVAN ÜYELERİ SEÇİLECEK

İlkokul ve ortaokul çağındaki 9-14 yaş arası çocuklar, üye olmasını istedikleri adaylar için oy vererek seçim heyecanına ortak oldular. Seçim sonuçlarına göre belirlenecek 150 yeni üye, 27 Ekim 2024 Pazar günü yapılacak olan Başkanlık Divanı Seçimlerinde, kendi oylarıyla 29. Dönem Başkanı ve altı kişilik Divan Üyelerini seçecekler. En fazla oyu alan çocuklar, Başkanlık Divanı seçiminde de kendi aralarından Başkan ve Divan üyelerini belirleyecekler.

ÇOCUKLAR HEYECANLARINI PAYLAŞTILAR

Çocuk Meclisi’nde kurulan sandıklarda toplam üç aday için oy kullanan çocuklar, oy vermek kadar oy toplama heyecanını da yaşadı. Oy kullanmaya gelen çocuklar, seçim heyecanlarını şu sözlerle dile getirdi:

-Zeynep Serra Çakır: “Hayvanlar ve bitkiler konusunda yapılan haksızlıkları önlemeyi düşünüyorum. Hayvanların yaşamını kolaylaştırmak için kararlar almak istiyorum. Ekolojik denge için düzenlemelerin iyileştirilmesini sağlayacak projelerim var.”

-Batu Eren: “Sokak havyaları için daha fazla barınak açılmasını sağlamaya çalışacağım. Yeşil parkların açılması için çalışmalar yapacağım. Kış saat uygulamasından muzdaribim o konuda da çalışmalar yapacağım. Böyle dileklerim var tüm adaylara başarılar dilerim.”

-Banu Ece Karagül: “Hayvanların yaşam haklarının ellerinden alınmasını istemiyorum. Bazı okullarda yemek getiremeyen öğrenciler var birkaç okul birleşip çocuklara yemek göndermeyi amaçlıyorum.”

-Eymen Yekta Coşkun: “Çok heyecanlıyım. Umarım seçilirim ve güzel hizmetler veririm. Çocuklar geleceğin temelidir geleceğin büyükleridir. Bizde büyüyünce gerçek meclislerde devleti yönetebilmek için burası bize tecrübe kazandıracak. Çocuk haklarını korumak ve savunmak en büyük sorumluluktur. Çocukların mutluluğunu sağlamak, idarecileri çocukların görüşlerine önem vermesine teşvik etmek, çocuk haklarının korunmasını ve duygularına önem verilmesini sağlamayı hedefliyorum. Her aday gibi bende heyecanlıyım.”

-Ayperi Ermiş: “Başkan olursam çocukların sorunlarını dinleyip çözümler bulmaya çalışacağım.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri