ABB EGO otobüslerinin yer tahsisi için Esenboğa Havalimanı Baş Müdürlüğüne başvurup sonuç alınmadığını iddia etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara ve Esenboğa Havalimanı arasında yapılan taşımacılık hakkında yaptığı açıklamada, vatandaşı havalimanına taşıyan otobüsler için yer tahsis edilmediği ve bu sebeple var olan 15 otobüsten yalnızca 6'sının kullanılabildiği bilgisini verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara ve Esenboğa Havalimanı arasında yapılan taşımacılık hakkında bir açıklama yaptı.

ANKARA AIR'İN SÖZLEŞMESİ UZALTILDI

Açıklamada, BELKO AIR firmasının Esenboğa Havalimanı - AŞTİ - Kızılay güzergahında yürüttüğü yolcu taşımacılığı ihalesinin 4 Nisan 2023 tarihinde sona erdiği ve 5 Nisan 2023 Çarşamba gününden itibaren, EGO Genel Müdürlüğü otobüsleriyle 442 AŞTİ - 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı - Havalimanı hattında hizmet sunulmaya başlandığı bilgisi verildi.

Ayrıca, Esenboğa Havalimanı Baş Müdürlüğüne yapılan otobüs depolama ve bekleme alanlarıyla ilgili talepler olumlu karşılanmadığı ve Eski adı BELKO AIR, şu anki ad ANKARA AIR olan firmanın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından sözleşmesinin 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldığı ve bekleme - depolama alanları tahsis sürecinin devam ettiği ifade edildi.

15 OTOBÜSTEN YALNIZCA 6'SI KULLANILABİLİYOR

ABB, 80 TL'ye ulaşım gerçekleştiren firmaya EGO Genel Müdürlüğü ile sözleşmesi bitmesine rağmen depolama alnı tahsis edilmesini ve 50 TL'ye ulaşım sağlayan, resmi taşımacılık yapan EGO otobüslerinin bu alandan faydalanamadığını dile getirerek bu durumu manidar buldu.

Halkın çıkarı için yapılan taşımacılık hizmetinin yer tahsisi yapılmadığı için engellendiğini ifade eden ABB, 15 adet otobüs olmasına rağmen sadece 6 tanesinin çalışabildiğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri