ABB, Mamaklılara evlerini teslim etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında tamamlanan daireleri hak sahiplerine kura yoluyla teslim etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi çerçevesinde tamamlanan daireler, 15 yıl boyunca evlerinden ayrı olan vatandaşlara teslim edildi. Vatandaşlara 6 adet zemin kat, 84 adet 80 metrekarelik ve168 adet 120 metrekarelik daireler canlı yayında verildi. Kura töreni, Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve ABB yetkililerinin katılımı ile gerçekleşti.

''PARALAR BAŞKA YERE HARCANDI''

Törende konuşarak hak sahiplerine seslenen Başkan Yavaş, seçim öncesinde ve sonrasında devlet veya belediyenin hak sahiplerine konut teslim etme sözü verdiğini belirtti. Ancak, bu sözün yerine getirilmediğini ve paraların başka bir yerde harcandığını ifade eden Yavaş, devletin verdiği sözü yerine getirmesinin önemine vurgu yaptı. Bazı etaplarda açılan davalar ve imar planlarının iptali nedeniyle işin uzadığını söyleyen Yavaş, borçların bir an önce ödenmesi gerektiğini ifade etti.

"HEM YAPMIYORLAR HEM DE YAPTIRMIYORLAR."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, karşılaştıkları engelleri açıklayarak, daha önce ihalesi yapılmış 4,059 konutun davalar nedeniyle sorun yaşadığını belirtti. Ayrıca, belediyenin şirketine verilen temelleri atılmış binaların çürümemesi için Portaş'a verildikten sonra da dava açıldığını ifade eden Yavaş, devam eden işlerde yürütmeyi durdurma kararı alındığını söyledi. Bu engellerin arkasında eski dönemden gelen borçların ödenmesiyle ilgili bir uğraş olduğunu belirten Yavaş, durumu şu sözlerle özetledi: "Hem yapmıyorlar hem de yaptırmıyorlar."

''ÖNCELİK BORÇLARI ÖDEMEK''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuşmasını devlette devamlılığın önemine vurgu yaparak tamamladı. Yavaş, sadece hak sahiplerini mağdur etmekle kalmayıp belediyenin ödediği yüksek kira maliyetlerini de dile getirdi. Kendisinin önceliğinin devletin ve belediyenin verdiği sözü tutarak hak sahiplerine konutları teslim etmek olduğunu belirterek, önce borçlarını ödemeyi ve helalleşmeyi hedeflediklerini söyledi. Yavaş, projelerinin gerçekleştirilmesi için boşa harcayacakları bir bütçelerinin olmadığını ifade etti ve herkesin dairelerini en kısa sürede teslim edeceğini söyledi.

4 BİN 59 KONUTUN İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, Mamak'ta başlatılan kentsel dönüşüm sürecine 2008 yılında katılan hak sahiplerine konut teslimi ile ilgili bilgiler verdi. Çankaya, pandemi, ekonomik zorluklar ve yasal engellere rağmen 4 bin 59 konutun inşaatının devam ettiğini, bin 268 konutun projesinin hazır olduğunu ve 2024'ün ilk aylarında inşaata başlanacağını açıkladı. Mayıs ayında 160 konutun kura çekilişi ile teslim edildiğini belirten Çankaya, 5. etapta biten 258 konutun kura çekilişi yapılacağını ve aynı zamanda 160 konutun zemin katında bulunan 6 dairenin bugün kura ile hak sahiplerine verileceğini ifade etti. Başkan, kura çekilişinde konutları kazananlara hayırlı olsun dileklerini iletti.

Kura çekimine katılan vatandaşlar, tamamlanan evler için ABB Başkanı Yavaş'a teşekkürlerini ilettiler.

​​​​​​​

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri