ABB Meclisinde dikkat çeken teklifler komisyonlara havale edildi

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, temmuz ayının ilk toplantısını Belediye Meclis Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Meclis Birinci Başkanvekili Ertan Işık başkanlık etti.

Ertan Işık'ın, Meclis üyelerinin Muharrem ayını tebrik etmesinin ardından, Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan söz aldı. Ceylan, geleneksel olarak düzenlenen Yağlı Güreş Festivali'nin 14 Temmuz'da gerçekleştirileceğini belirterek, tüm meclis üyelerini festivale davet etti.

MİLLİ FUTBOLCU MERİH DEMİRAL ADINA PARK TEKLİFİ

MHP Grup Başkanvekili Yunus Emre Yıldırım, tarafından verilen önerge ile uygun görülen parklardan birine milli futbolcu Merih Demiral'ın adının verilmesini ve park içine bozkurt sembolü heykelinin yapılmasını içeriyordu. Önerge, oy birliği ile gündeme alınarak İsimlendirme Komisyonu'na havale edildi.

ÇANKAYA'DA MİRABAL KARDEŞLER PARKI ÖNERİSİ

Mamak Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Mahir Alay, Çankaya İlçesi Nasuh Akar Mahallesi Türk Ocağı Caddesi'ndeki isimsiz park için Mirabal Kardeşler ismini önerdi. Alay, önerisiyle ilgili Meclis'e bilgi sundu.

SMART ANKARA PROJESİ KAPSAMINDAKİ ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER

Toplantıda ayrıca, Smart Ankara Projesi kapsamında elektrikli bisikletlerin işletme ve işlettirme yetkisinin EGO Genel Müdürlüğüne verilmesine ilişkin başkanlık yazısı görüşüldü. Bu karar da oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı konuşmaların ardından, Ertan Işık 9 Temuuz Salı saat 18.00'de toplanmak üzere oturumu kapattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri