ABB Meclisi'nde soru önergeleri ve borçlar gündemde

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ağustos ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, ABB Meclisine sunulan soru önergeleri ve belediyelerin vergi ile SGK prim borçları ele alındı.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Büyükşehir Belediye Meclis Birinci Başkanvekili Ertan Işık’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, önergelerin yasal süreler içerisinde yanıtlanacağı bildirildi.

KAVŞAK SORUNLARI VE TRAFİK YOĞUNLUĞU TARTIŞILDI

Toplantıda, AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, bir soru önergesi sunarak ölümlü kazaların sıkça yaşandığı bir yolda, kavşak düzenlemelerinin yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, AK Parti Sincan Meclis Üyesi Zülkifli Ceylan, Sincan Cezaevi Kavşağı ve Yenikent girişinde yaşanan trafik yoğunluğuna dikkat çekti. Ceylan, önergenin tüm CHP’li meclis üyeleri tarafından da destekleneceğini ifade etti.

BELEDİYELERİN BORÇLARI MASAYA YATIRILDI

Yeniden Refah Partisi Grup Başkanvekili Şirin Doğan, belediyelerin vergi ve SGK prim borçları konusunda eleştirilerde bulundu. Doğan, AK Parti'nin tasarruf tedbirleriyle belediyelere kısıtlama getirdiğini ve bu durumun vatandaşın hizmet alma hakkını engellediğini iddia etti. Ayrıca, belediyelerin 20 yıldır tahsil edilmeyen borçlarının şimdi neden talep edildiğini sorguladı.

AK Parti adına söz alan Fatih Ünal, hayat pahalılığı ve ekonomik sıkıntılara değinerek, belediyelere gerekli desteklerin sağlanacağını söyledi. Ünal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın borçların yapılandırılması döneminde borçlarını ödemediğini belirterek, tüm belediyelerin borçlarını ödemesi gerektiğini vurguladı. AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın ise, ABB'nin SGK borcunun 7 milyar lirayı aştığını ifade etti.

ANKAPARK İHALESİ İLE İLGİLİ CHP'Lİ HÜR'DEN AÇIKLAMA

Toplantıda, Nihat Yalçın, Ankapark’ın havuz yalıtımı için yapılan 42 milyon liralık ihale hakkında CHP’li meclis üyelerinden açıklama beklediğini söyledi. CHP’li Çankaya Meclis Üyesi Gül Eda Hür ise, hakkında yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Hür, çalıştığı şirketin 35 yıldır Ankara’da faaliyet gösterdiğini ve hiçbir yetkili organında ailesinin ya da kendisinin ortaklığı bulunmadığını vurguladı. Sadece bir kimya mühendisi olarak sigortalı çalıştığını ifade eden Hür, şirkette herhangi bir usulsüzlük olmadığını dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Yalçın’ın iddialarına sert tepki göstererek, Yalçın'ın Meclis kürsüsünden özür dilemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, gündemin belediyelerin borçları değil, Türkiye ekonomisi olması gerektiğini savundu.

Toplantı, sunulan önergelerin kabul edilmesiyle birlikte sona erdi ve yarın yeniden toplanmak üzere ertelendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri