ABB, servis şoförlerine eğitim verdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, okul servis şoförleri ve yardımcı rehber personeline yönelik kapsamlı bir eğitim düzenledi.

'İlk Yardım Farkındalık ve Güvenli Sürüş Temel Kuralları Eğitimi' Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi.

EĞİTİM İÇERİĞİ VE KATILIMCILAR

Çubuk Aile Yaşam Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan eğitimde, katılımcılara okul taşıtlarında iş güvenliği, olası kazalarda ilk yardım uygulamaları ve güvenli sürüş kuralları gibi konularda bilgi verildi. Eğitim, hem teorik hem de uygulamalı olarak sunuldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Suat Demirel, Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, Ulaşım Daire Başkanı Ali Cengiz Akkoyunlu, Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk ve Çubuk Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fatih Raşit Neşeli gibi önemli isimler etkinlikte hazır bulundu.

EĞİTİMDE VERİLEN BİLGİLER

Eğitimde, servis araçları içerisindeki ve trafikteki olası kazalar sırasında acil durum ekipleri gelene kadar olay yeri güvenliği sağlama, ilk yardım uygulamaları ve güvenli sürüş teknikleri üzerinde duruldu. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen bilgiler, servis şoförlerinin ve yardımcı rehber personelin, acil durumlarda daha etkin ve bilinçli hareket etmelerini amaçlıyor.

KATILIM VE DESTEK

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, eğitimin büyük ilgi gördüğünü ve katılımcıların gösterdiği dikkati övdü. Çokakoğlu, "Sizlere emanet edilen çocukların güvenliğini sağlamak, büyük bir sorumluluk. Bu eğitimlerle esnafımızın ve personelimizin hizmet kalitesini artırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

EĞİTİM SONRASI UYGULAMA

Programın sonunda, katılımcılara sertifikalar verildi ve servis araçlarına "Bu servis personeline ilk yardım farkındalık eğitimi verilmiştir" yazılı stickerlar yapıştırıldı. Çubuk Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fatih Raşit Neşeli, eğitimlerin etkili olduğunu vurgulayarak, "Bu eğitimler sayesinde çocuklarımız daha güvenli bir şekilde okullarına gidip gelecek. Başkanımız Mansur Yavaş'ın desteğiyle esnafımızın ve ilçemizin güvenliği için önemli adımlar atıyoruz." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu tür eğitimlerle toplum sağlığını ve güvenliğini ön planda tutmaya devam edeceği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri