ABB'den Çubuk KYK Yurdu için müjde geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk’taki KYK yurdu önündeki durakta yaşanan yoğunlukla ilgili açıklama yaptı. Ek sefer konularak okulların açıldığı ilk iki gün yaşanan sorunların ortadan kalktığı belirtilen açıklamada, “Her zaman öğrencilerimizin yanındayız” denildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk’ta bulunan KYK yurdu önündeki otobüs durağında oluşan otobüs sırası yoğunluğu görüntüleri ve yeterli otobüs verilmediği iddiaları ile ilgili açıklamada bulundu. Ek seferler konulduğu ve okulların açıldığı ilk iki gün yaşanan sorunların ortadan kalktığı belirtilen açıklamada, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, her zaman öğrencilerimizin yanında olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

“SEFERLERDE YÜZDE 55 KAPASİTE KULLANILDI”

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, bu yurtların kent merkezine ve okullara (bazı okullara 60-90 kilometre) uzak konumda olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

“Öğrencilerin bu nedenle yaşadıkları mağduriyeti gidermek için Ankara Büyükşehir Belediyesi bölgede direkt/ekspress otobüs hatları açmıştır. 474 AYBÜ - Saray – Ulus - Kızılay hat numaralı güzergâhımızda 2-4 Ekim arasında 366 adet servis verilmiş olup, toplamda 28 bin 429 yolcu taşınmıştır. Bu servislere yönlendirilen 160 yolcu kapasiteli körüklü ve 80 yolcu kapasiteli solo araçlarımız ile toplam 51 bin 520 yolcu kapasitesi sağlanmıştır. Araç başı yüzde 55 kapasite kullanımı ile yolcu taşındığı ve servislerin yetersiz kalması gibi bir durumun söz konusu olmadığı, bazı öğrencilerin koltukta oturarak gitmek istemeleri nedeniyle araçların yüzde 45 boş kapasite ile servislerini tamamladığı tespit edilmiştir.”

“HER ZAMAN ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Buna rağmen, ulaşım hattının uzun olması sebebiyle EGO Genel Müdürlüğü’nün bölgede sabit denetim görevlileri yetkilendirdiği ve öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için ek seferler koyduğu ifade edilen açıklamada, konuya ilişkin videoya da yer verildi. Videonun düne ait olduğu kaydedilen açıklamada, “Ek seferler neticesinde okulların açıldığı ilk iki gün yaşanan sorunların haftanın diğer günleri yaşanmadığı ve sürecin normalleştiği gözlemlenmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi, her zaman öğrencilerimizin yanında olmaya devam edecektir” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri