ABB’den Cumhuriyet'in 100. yılında ücretsiz ‘Lozan’ tiyatro oyunu: Tüm Ankara davetli

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Cumhuriyetimizin 100.yılına özel "Lozan" Tiyatro oyununu sergiliyor. Çankaya Belediyesi ev sahipliğindeki oyun, yarın (11 Ekim Çarşamba), saat 20.00'de ücretsiz olarak sahnelenecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılına özel "Lozan" tiyatro oyununu sergiliyor. 'Lozan' oyunu, Ankara'nın Çankaya ilçesinde Yılmaz Güney Sahnesi'nde sahnelenecek.

ANKARA VE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNDEN ‘LOZAN’ ÇANKAYA’DA SAHNELENİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yılına özel etkinlikleri sürüyor. ABB, Cumhuriyetin 100. Yılı özel etkinlikleri kapsamasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak olarak bir tiyatro oyununu Ankaralılarla buluşturuyor. Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde sergilenecek ‘Lozan’ isimli oyun yarın saat 20.00’de sahnede olacak.

ATAOL BEHRAMOĞLU'NUN KALEMİNDEN LOZAN

İki sahneden oluşan ve Ataol Behramoğlu’nun yazarlığını yaptığı Lozan oyunu, Cumhuriyetin çimentosu olan Lozan Barış Antlaşmasını ve o dönemin zorluğunda Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının masa başında da ne denli başarılı bir savaş verdiğini gözler önüne seriyor. Oyunun dramaturji ve yönetmenlik görevini de başarılı isim Haluk Işık üstlenirken, müzik efsane isim Timur Selçuk’a ait.

CUMHURİYETİN KURUCU ANTLAŞMASI LOZAN

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu antlaşması olarak kabul edilen ve yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik, siyasi, adli, hukuki bağımsızlığımız kabul edildiği belge olan Lozan’ı enine boyuna inceleyen hem tarihi bir yolculuk hem de köklü bir belge misyonu üstlenen ‘Lozan’ tiyatro oyunu Cumhuriyet’in 100. Yılında Lozan’la ilgili yanlış bilinen veya yanlış lanse edilen konularla ilgili de bulunmaz bir nimet görevi görüyor.

‘LOZAN’ YILMAZ GÜNEY SAHNESİ’NDE SAAT 20’DE

Yarın saat 20’de gösterimde olacak oyun Çankaya’da Yılmaz Güney Sahnesinde ücretsiz olarak gösterilecek. Oyun için yer fişi ya da bilet alma şartı bulunmadığı gibi tüm Ankara halkı katılım gösterebilir. Gösterimin katılımı ise koltuk sayısıyla sınırlıdır.

Ankara’nın Çankaya İlçesinde bulunan Yılmaz Güney Sahnesi’nin açık adresi şöyle: Şehit Gönenç Caddesi, No:16 Maltepe/Çankaya

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri