ABB'den 'Kurban Bayramı Koordinasyon Toplantısı'

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Kurban Bayramı'nı sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirmeleri amacıyla önemli bir adım attı. Bu amaçla düzenlenen 'Kurban Bayramı Koordinasyon Toplantısı', ilçe belediyeleri görevlilerini bir araya getirdi.

ABB tarafından düzenlenen 'Kurban Bayramı Koordinasyon Toplantısı' Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda gerçekleşti. Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Selahattin Çetin'in yanı sıra ilçe belediyelerinden de önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

HEDEF: ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE HALK SAĞLIĞININ KORUNMASI

Toplantıda, Ankara genelinde kurban kesim yerlerinde alınacak tedbirler ve kesim sonrası çevre temizliği konuları ele alındı. Özellikle çevre kirliliği ve halk sağlığını tehdit eden unsurların bertaraf edilmesi için önemli kararlar alındı.

"İYİ BİR BAYRAM GEÇİRECEĞİZ"

Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, toplantının amacının, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ve sonrasında insan ve çevre sağlığını korumak olduğunu belirtti. Ünsal, "Umarız iyi bir Kurban Bayramı geçireceğiz" dedi.

"ALANINDA GÖRECEĞİZ"

Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal ise önlemlerin net olarak belirlendiğini ve saha çalışmalarının da yapılacağını vurguladı. Erdal, "Bayram öncesinde, ilgili personellerimizle kesim ve besi alanlarında dolaşarak tedbirleri yerinde göreceğiz" şeklinde konuştu.

KOKU SORUNUNA ÇÖZÜM

BelPlas AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ali Tokmak, kurban atıklarından kaynaklanan koku sorununa dikkat çekti. Tokmak, bu sorunu çözmek için BelPlas AŞ tarafından üretilen faydalı mikroorganizmanın 25 ilçede kullanılacağını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri